
Ook ik besef dat het tijdens deze feestdagen belangrijk is om een andere draai te geven en zélf een Surinaamse feestmaal thuis te bereiden. Dit moet niet ingewikkeld zijn en grotendeels van te voren bereid kunnen worden. Wat dacht je van Surinaamse gourmet of Creoolse kalkoenbouten of zelf gewelde linzen of kikkererwten in een kerriesaus.
Surinaams gourmet
Voor de gourmet zet je de 3 kruidenpasta's met wat uien, olie, kokosmelk en tomaten op tafel met naar keuze stukjes kip, vis, groenten zoals kool, spinazie, champignons. Maak het af met een schaaltje gekookte rijst en bami bij en eventueel wat stukjes rotie of nanbrood. Laat iedereen een eigen Surinaams potje maken.
Makkelijke en snelle feestgerechten maken van de 3 Surinaamse Tantes.
Hierbij wat suggesties voor gerechten met groenten, vlees of vis. Kijk op de website voor meer inspiratie...Recepten
Tante Joosje geeft wat suggesties uit de Creoolse keuken

Tante Sita geeft wat suggesties uit de Hindoestaanse keuken
