Snelle Creoolse Pindasoep

voor 4 personen

Pindasoep is een feestje voor elke Surinamer. Van oorsprong werd het gemaakt met zoutvlees en werden er soepballetjes van groene bakbananen gemaakt. Ik maak het vooral met zoete aardappel die nog stevig zijn. Ook vegetarische pindasoep is heerlijk!

Plan

ingrediënten

  • 3 ons kipfilet voorkeur scharrel of bio  óf vleesvervanger
  • 90 gram Creoolse specerijenpasta van Sorgh & Hoop
  • 200 gram pindakaas bij voorkeur biologisch
  • 1 liter water
  • 1 El bio groentebouillon (ik gebruik drinkbouillon)
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 ons fijngesneden selderie
  • 3 laurierblaadjes
  • 1/2  l zoetstof zoals ahornsiroop of suiker
  • Optioneel: madame Jeanet peper fijngehakt
  • Optioneel: 1 rijpe en 1 groene banaan of 1 zoete aardappel

Prep

voorbereiding

  • Snij de selderie fijn
  • schil de bananen en snij in plakjes van 1/2 cm
  • schil de zoete aardappel en snij in blokjes
  • Breng de kipfilet samen met 1 liter water, 1 EL Creoolse marinade, bouillonpoeder , laurierblaadjes en zwarte peper en groene banaan en zoete aardappel op kooktemperatuur en zet het 10 minuten op een lage temperatuur
  • Als de kipfilet gaar is en de banaan en zoete aardappel haal je het uit de bouillon.
  • Snij de kipfilet in blokjes.
  • Voeg de pindakaas toe en maak een egale bouillon.

 

Plezier

  • Doe de blokjes kip, banaan en eventueel zoete aardappel weer in de pan en verwarm de soep totdat het bijna kookt
  • Breng de soep op smaak met met groentebouillon of zout.
  • Voeg de zoetstof toe
  • Voeg de selderie aan de bouillon toe
  • Optioneel: voeg madame Jeanet naar smaak toe óf serveer de peper er apart bij.

 

Psstt..

  • Natuurlijk kan je er een maaltijdsoep van maken, verdubbel de hoeveelheid en serveer eventueel met rijst
  • Lekker is een combinatie van kipfilet en gerookte kip
  • Maak de soep dunner door wat water toe te voegen en dikker door pindakaas of kokosmelk toe te voegen
  • je kan ook kippenbouten gebruiken.Gaar deze zonder banaan of zoete aardappel. Voeg deze pas toe als de bouten bijna gaar zijn!
  • Maak een vegetarische variant met zoete aardappel en groene en rijpe bakbanaan.

 

Jang Switie


«   »