https://www.kookboekennieuws.nl/sorgh-hoop/

 Dit boek is voor wereldburgers met een volle agenda die graag  snel, makkelijk en lekker Surinaams willen koken en ook hun Surinaamse buren, collega's of vrienden beter willen leren kennen en ambassadeur willen worden van onze missie. 

Met dit boek is snel en duurzaam Surinaams koken voor iedereen mogelijk en vertellen 3 Surinaamse tantes je het verhaal van de Surinaamse (eet)-cultuur. Thema's zijn o.a. slavernij, migratie, godsdienst en de eigentijdse Creoolse, Hindoestaanse en Javaanse keuken. De basis van de recepten van deze keukens zijn drie kruidenpasta's en koken met producten van hier, van het seizoen. De kruidenpasta's kan je zelf maken of ook kant & klaar kopen bij de Jumbo of  klik op deze link.

De Surinaamse keuken is een kakofonie van geuren, kleuren en smaken uit de hele wereld. Veel culturen komen samen in dit mooie land en ze leven vreedzaam met elkaar. Sandra van Houwelingen-Ramadhin Groenewoud is geboren in Suriname en kwam op haar achtste jaar naar Nederland...

Dit zijn authentieke smaken van daar bereid met producten van hier. Op drukke dagen kook je met een goede kruidenpasta als basis en ingrediënten uit je voorraadkast of diepvries en het 'No Spang Kookplan'. Zo bereid je traditionele gerechten snel en lekker in 3 stappen.

Verhalen over migratie , geschiedenis en het culinair overleven in Nederland in de jaren 80. Om de Surinaamse (eet)cultuur beter te begrijpen worden de Hindoestaanse tante Sita, de Creoolse tante Joosje en de Javaanse tante Julie geïntroduceerd. 3 Sterke Surinaamse tantes met hun eigen verhaal, geschiedenis, keuken en hun gedeelde gekte voor verse producten en lekker ‘huiseten’.

 

Op jonge leeftijd kwam ook ik naar Nederland en raakte ik gefascineerd door de manier waarop de Surinaamse (eet)cultuur zich in Nederland ontwikkelde. De Surinaamse gastvrijheid en uitbundigheid was voor velen een openbaring!

Ook vertel ik over de migratie van mijn hele familie, de familie Ramadhin, hun eetcultuur en uitdagingen.