Missie

Missie

Verbinding

Onze tories , verhalen  gaan over  wie de 'echte Surinamer' is. Ook gaan ze over over leven in meerdere culturen, geschiedenis, migratie, en sterke Surinaamse tantes. Het is toch belangrijk dat je het verhaal van je Surinaamse buren, familie of vrienden kent...

Bewustwording

Wij vinden circulair koken belangrijk zoals  bewust koken met lokale producten uit het seizoen, keuzes maken die  vriendelijk zijn voor milieu, mensen en dier en  koken met kliekjes of met (bijna) afgekeurde groenten en fruit. Hierdoor verminder je verspilling en kook je met smaken van daar en producten van hier, van het seizoen.

Iedereen kan nu Surinaams koken

Wij maken toegankelijke Surinaamse recepten voor iedereen met weinig tijd en kennis van deze keuken.

Onze sociale projecten NU

We zamelen kleding, schoeisels, boeken, linnengoed en beddengoed  in en sturen het al 20 jaar naar Suriname. We willen niet alleen dromen van een betere wereld maar ook iets doen. Daarom steunen wij bestaande projecten in Nieuw-Nickerie zoals het Olga Clark Kindertehuis (stichting Open Poort) en de bibliotheek van dhr. Sitaldien. Maar ook sturen we goederen naar de allerarmsten zelfs als het op de boot moet naar de jungle in  Apoera, West-Suriname.

Sandra van Houwelingen oprichter van Sorgh&Hoop in het Olga Clark Kindertehuis
Sandra van Houwelingen oprichter van Sorgh&Hoop in het Olga Clark Kindertehuis
Sandra van Houwelingen, oprichter Sorgh&Hoop in de bibliotheek van dhr. Sitaldien

Sandra is regelmatig in Suriname en bezoekt dan het Kindertehuis Ópen Poort'en de bibliotheek van Sitaldien  in Nieuw-Nickerie .

Het is een hele onderneming om vanuit Nieuw Nickerie per boot de pakketten te brengen naar Apoera in West Suriname. Het is op deze dagen dan ook feest en vrijwilligers koken een feestmaal delen de maaltijd en de goederen uit.

Onze sociale projecten in de toekomst

In de toekomst willen wij met de inkomsten van de kruidenpasta's in Nieuw-Nickerie een chutneyfabriek opzetten met kinderopvang en een moestuin. Dat kunnen we alleen doen met meer inkomsten. Koop dus onze kruidenpasta's en boek en sponsor onze projecten!

Word je onze ambassadeur?

Onze vrienden in Suriname weten precies waar de nood hoog is en welke families wij de spullen moeten geven.

Mogen we je op de hoogte houden?

Een aantal keer per jaar sturen we een nieuwsbrief met recepten, tips en voortgang van onze plannen en sociale projecten. Dat willen we ook graag met jou delen. Mogen we je op de hoogte houden? Schrijf je in voor onze  Nieuwsbrief

Vertel ons verhaal, maak deel uit van ons team. Lees hier wat dat inhoudt..

https://www.sorghenhoop.nl/over/contact

 

Sandra van Houwelingen-Ramdhin

Ik ben een verbinder en smaakmaker die al sinds 1994 Surinaamse food concepten ontwikkel met een verhaal. Mijn kracht is mensen met elkaar in contact brengen middels de Surinaamse keuken. Ik vertel  graag 'tories' over sterke Surinaamse tantes, mijn liefde voor een goede maaltijd en hoe je deze smaken van daar met groenten van hier zélf kan maken...ook al heb je een overvolle agenda en ben je geen keukenprins óf prinses...