Sorgh & Hoop kookboek met verhalen

https://www.kookboekennieuws.nl/sorgh-hoop/

Met dit boek is Surinaams koken voor iedereen mogelijk en is lang in de keuken staan verleden tijd. Belangrijk is het gebruik van drie kruidenpasta's waarvan de  recepten in dit boek. Je kunt ze echter ook kant & klaar kopen de Jumbo. Ook krijg je inzage in onze missie en in de (eet)cultuur  van sterke Surinaamse tantes.

Recensie Kookboeken nieuws

De Surinaamse keuken is een kakofonie van geuren, kleuren en smaken uit de hele wereld. Veel culturen komen samen in dit mooie land en ze leven vreedzaam met elkaar. Sandra van Houwelingen-Ramadhin Groenewoud is geboren in Suriname en kwam op haar achtste jaar naar Nederland...

Mijn eigentijdse Surinaamse keuken

Dit zijn authentieke smaken van daar bereid met producten van hier. Op drukke dagen kook je met een goede kruidenpasta als basis en ingrediënten uit je voorraadkast of diepvries en het 'No Spang Kookplan'. Zo bereid je traditionele gerechten snel en lekker in 3 stappen.

Hilarische ontmoetingen van Surinaamse tantes.

Verhalen over migratie , geschiedenis en het culinair overleven in Nederland in de jaren 80. Om de Surinaamse (eet)cultuur beter te begrijpen worden de Hindoestaanse tante Sita, de Creoolse tante Joosje en de Javaanse tante Julie geïntroduceerd. 3 Sterke Surinaamse tantes met hun eigen verhaal, geschiedenis, keuken en hun gedeelde gekte voor verse producten en lekker ‘huiseten’.

 

Boek voor Wereldburgers

 Dit boek is voor wereldburgers met een volle agenda die graag  snel, makkelijk en lekker Surinaams willen koken en ook hun Surinaamse buren, collega's of vrienden beter willen leren kennen en ambassadeur willen worden van onze missie. 

Mijn persoonlijk verhaal

Op jonge leeftijd kwam ook ik naar Nederland en was ik gefascineerd door de manier waarop de Surinaamse (eet)cultuur zich in Nederland ontwikkelde. De Surinaamse gastvrijheid en uitbundigheid was voor velen een openbaring!