De recepten op de site worden vaak met de Sorgh & Hoop  marinades gemaakt en komen uit het kook-, cultuurboek Huiskip & Ons Belang. Dit betekent bewust koken met producten die goed zijn voor de gezondheid en zoveel mogelijk 'Puur & Eerlijk'.  Voorbeelden zijn  gebruik van olijfolie, honing en zoveel mogelijk biologische producten. Ook kan er de keuze worden gemaakt worden om te koken met producten uit het seizoen, de supermarkt óf de toko. Ik heb de keuze gemaakt voor met name recepten uit de Hindoestaanse, Creoolse en Javaanse keuken. Natuurlijk zijn er in Suriname meer subculturen en hun keukens!

De Creoolse keuken vindt haar oorsprong in Afrika, Spanje & Portugal, Suriname en het Caraïbisch gebied. Bepalend voor de smaak is het gebruik van anijs, kaneel, gember.

De Hindoestaanse keuken vind haar oorsprong in India, gebruikt kerrie, komijn, linzen en chutneys en heeft een uitgebreide vegetarische keuken.

De Javaanse keuken vindt haar oorsprong in Indonesië, is zoetig, pittig en gebruikt kruiden als laos, sereh en gember, kentjoer.