Javaanse Kruidenpasta

Koop bij alle Jumbo's en online onze 100% natuurlijke, Javaanse kruidenpasta voor snelle en makkelijke Javaans - Indonesische gerechten van groenten, kip, vlees en vis

De Javaanse keuken is echt een Aziatische keuken met zoetige, fris gekruide en pittige smaken.

Ingrediënten Javaanse Kruidenpasta: melasse, uienpuree,water, zonnebloemolie,agave siroop*

laos, citroengras,knoflookpuree,gember,zout,curcuma,azijn,gehydrolyseerd plantaardig eiwit (SOJA)

limoenblad, citrusvezel, citroenvezel

 

 

Javaanse kruidenpasta

De Surinaamse Javanen oorspronkelijk van het eiland Java

De Javaanse contractarbeiders namen hun cultuur en dus ook eetgewoontes van het Indonesische eiland Java mee. Dit is de reden waarom Petjil uit Suriname en Gado Gado uit Indonesië of Saotosoep en Soto Ajam zo op elkaar lijken. Suriname is het enige land in Zuid-Amerika waar na 1863 ook Javanen als contractarbeiders te werk werden gesteld. Hierdoor vind je alleen in Suriname een deel van de authentieke Indonesische keuken.

De Javaanse kruidenpasta  is een blend van  o.a. verse laos, sereh, djahé, gember en kentjoer. 

Ook wordt in veel gerechten kokos, pinda’s en tamarinde verwerkt. Producten die tegenwoordig in veel Nederlandse supermarkten te vinden zijn.

Op de schaaltjes op de afbeelding zie je zowel vegetarische gerechten als gerechten met vis en kip. Op Javaanse Recepten zie je hoe je deze snel en makkelijk kan bereiden met de verse veganistische kruidenpasta van Sorgh & Hoop.

Tante Julie leert je snel en makkelijk Surinaams Javaans te koken.

Tante Julie Javaanse kruidenpasta Sorgh&Hoop voor heerlijke Javaanse gerechten

Tante Julie is onze sterke Tante die de Javaanse keuken vertegenwoordigt. Zij staat in haar Warung, een Javaans eethuisje, of op haar vaste plek op de markt. Zij maakt haar eigen pindasambal, verkoopt ingrediënten voor de saotosoep waarvan hier een snelle variant Snelle Javaanse Saotosoep, chips van cassave en nog veel meer lekkers!  Zij stampt haar eigen pinda's en maakt haar eigen pindasambal. Hiermee kan iedereen op een eenvoudige wijze verse pindasaus maken. Dit eet je op een baka bana (gebakken banaan) op je petjilsalade of op je saté. Verder maakt zij de beste nasi en bami.

Tokotour van tante Julie

In het boodschappenmandje van tante Sta liggen bakove's, Surinaamse bananen, cassavechips en kousenband. Ook vind je Tajerblad, dit zijn grote bladeren die je in repen snijdt en roerbak met een klontje boter, de Surinaamse spinazie. Natuur vind je ook haar pindasambal, de Surinaamse pindasaus die je oplost met een beetje heet water of hete kokosmelk. Deze pindasaus is lekker bij je Javaanse Saté van kip met bloemkoolrijst en Surinaamse Bakbanaan met Pindasaus

Sereh

Gember

Laos

Basisbereiding Javaanse Kruidenpasta

Kruidenpasta's zijn geschikt voor een maaltijd van 4 personen.
Kruidenpasta's zijn mild, vrijwel geen peper. Ook geschikt voor kinderen.
Snelgerechten. Gerechten met groenten óf filet van kip, vlees, vis of garnalen zijn klaar in 15 minuten.

Deze basisbereiding kost je maar een kwartiertje, waarvan je de laatste 10 minuten niets hoeft te doen. Als je geen saus wilt, kan je zelfs al sneller klaar zijn. Maar er is nog veel meer mogelijk! Kijk dan naar onze Javaanse recepten.

Bereiding Javaanse kruidenpasta Sorgh&Hoop voor heerlijke javaanse nasi

Doe een beetje olie in een pan met wat gesneden ui. Je kan er ook wat knoflook bij doen. Fruit de ui tot deze glazig is.

Bereiding Javaanse kruidenpasta Sorgh&Hoop voor heerlijke javaanse nasi

Doe de kruidenpasta erbij. Laat het op een stevig vuur heel even bakken. Dan komen de smaken lekker los. 

Bereiding Javaanse kruidenpasta Sorgh&Hoop

Doe je product erbij. Dat kan vlees, groente, gevogelte of vis zijn. Als je het snel wilt, snij het in blokjes.

Bereiding Javaanse kruidenpasta Sorgh&Hoop

Als je van saus houdt, doe er dan kokosmelk bij. Laat zachtjes 10 min. sudderen tot het meeste vocht verdampt is.

Ga hier naar Javaanse Recepten voor inspiratie en maak zélf makkelijke en snelle Surinaamse gerechten met groenten,(vega) kip óf vlees, vis en garnalen