Tja, het was even wennen voor het eerst gourmetten met pannetjes. Maar eigenlijk is het heel fijn omdat je kip en garnalen gescheiden kan klaarmaken. We wokten heerlijke groentegerechten op de grillplaat en zelfs mijn man werd enthousiast. Ik vind het ideaal om ook buiten in de tuin te eten. In plaats van barbecue heerlijk in de tuin gourmetten...
Surinaams gourmetten met onze Surinaamse kruidenpasta's, rubs, salsa's en rotiewrap.






Varieer voor viseters, vleeseters en vegetariërs
Tips voor de perfecte Surinaamse gourmet:
- Marineer eventueel 1 dag van tevoren 500 gram vis, (vegan) kip óf (vegan) vlees en groenten
- Gebruik de kruidenpasta's en rubs om te marineren.
- Gebruik onze salsa's of chutney als bijgerecht voor meer pit.
- Maak onze rotie-wrap warm en rol je kerriegerecht hier in op
- Snij stevige groenten als plakken courgette, aubergine en zoete aardappel in plakken
- Meng 90 gram Javaanse en Creoolse kruidenpasta óf 50 gram Javaanse satérub, 2 el zoete ketjap en 1 el zoute ketjap en 2 el olie met 500 gram vlees, groenten, vis, garnalen of combinatie.
- Meng 90 gram Hindoestaanse kerriepasta óf 50 gram Hindoestaanse kerrierub , snufje zout en peper naar smaak en 1 el olie.

Sorgh & Hoop Gourmet menu
Op tafel
1 tomaat in blokjes
1 ui in blokjes
schaaltje zoete en zoute ketjap
schaaltje kokosmelk
gekookte bami en rijst
roerbakgroenten

Op de bakplaat zalm met alle 3 de kruidenpasta's, diverse paddenstoelen, garnalen en kip in de pannetjes.
Hierbij roerbak spinazie en Paksoy en plakjes aubergine en courgette op de plaat.
Als de kip gaar is bakken we er rijst en roerbak groenten door.
