Surinaams gourmetten

Keuze uit onze kruidenpasta's, rubs, salsa's en rotiewrap.

Tja, het was even wennen voor het eerst gourmetten met pannetjes. Maar eigenlijk is het heel fijn omdat je kip en garnalen gescheiden kan klaarmaken. We wokten heerlijke groentegerechten op de grillplaat en zelfs mijn man werd enthousiast. Ik vind het ideaal om ook buiten in de tuin te eten. In plaats van barbecue heerlijk in de tuin gourmetten...

Tips voor de perfecte Surinaamse gourmet:

  1. Marineer eventueel 1 dag van tevoren 500 gram vis, (vegan) kip óf (vegan) vlees en groenten
  2. Gebruik de kruidenpasta's en rubs om te marineren.
  3. Gebruik onze salsa's of chutney als bijgerecht voor meer pit.
  4. Maak onze rotie-wrap warm en rol je kerriegerecht hier in op of maak je eigen mini-rotie
  5. Snij stevige groenten als plakken courgette, aubergine en zoete aardappel in plakken

Varieer voor viseters, vleeseters en vegetariërs

Op de bakplaat  zalm met de Javaanse satérub,  diverse paddenstoelen, garnalen en kip in de pannetjes met een 1/2 tl kruidenpasta.

Plan

Keuze uit de Sorgh & hoop kooklijn:

  • Creoolse, Hindoestaanse, Javaanse kruidenpasta
  • Javaanse Satérub of Hindoestaanse kerrierub
  • Creoolse salsa met verse paprika óf Javaanse salsa met verse ananas
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 ui in blokjes
  • schaaltje, olie en  zoete en zoute ketjap
  • schaaltje kokosmelk
  • gekookte bami en rijst
  • roerbakgroenten naar keuze

Roerbak met onze  satérub of kerrierub spinazie en paksoy en plakjes aubergine en courgette op de plaat.

Lekker met rijst, rijstmie of bami, stukjes naan, rotie of rotie-wrap

Prep I

Javaans-Indonesische Gourmet

Meng 90 gram Javaanse kruidenpasta en 50 gram Javaanse satérub, 2 el zoete ketjap en 1 el zoute ketjap en 2 el olie met 1 kilo vlees, groenten, vis, garnalen of combinatie.

Als de kip, vis of garnalen  gaar zijn bakken we er rijst of bami  en roerbak groenten door.

Prep II Hindoestaanse gourmet

Meng 90 gram Hindoestaanse kerriepasta en 50 gram Hindoestaanse kerrierub en peper naar smaak en 2 el olie met 1 kilo vlees, groenten, vis, garnalen of combinatie.

Psstt...

Lamskotelet insmeren  met kerrierub is ook heerlijk!

Lekker met stukjes naan, rotie of rotie-wrap