Gourmetten met rotie en kerrie
Maak je eigen mini roties (zie recept hieronder) of koop rotie-wraps, wraps of tortilla's of naan.
Tja, het was even wennen voor het eerst gourmetten met pannetjes. Maar eigenlijk is het heel fijn omdat je kip en garnalen gescheiden kan klaarmaken. We wokten heerlijke groentegerechten op de grillplaat en zelfs mijn man werd enthousiast. Ik vind het ideaal om ook buiten in de tuin te eten. In plaats van barbecue heerlijk in de tuin gourmetten...
Keuze uit de Sorgh & hoop kooklijn:
Meng 90 gram Javaanse kruidenpasta en 50 gram Javaanse satérub, 2 el zoete ketjap en 1 el zoute ketjap en 2 el olie met 1 kilo vlees, groenten, vis, garnalen of combinatie.
Als de kip, vis of garnalen gaar zijn bakken we er rijst of bami en roerbak groenten door.
Lamskotelet insmeren met kerrie-, of satérub is ook heerlijk!
Tips voor de perfecte Surinaamse gourmet:
Roerbak met onze satérub of kerrierub spinazie en paksoy en plakjes aubergine en courgette op de plaat.
Op de bakplaat zalm met de Javaanse satérub, diverse paddenstoelen, garnalen en kip in de pannetjes met een 1/2 tl kruidenpasta.
Meng 90 gram Hindoestaanse kerriepasta en 50 gram Hindoestaanse kerrierub en peper naar smaak en 2 el olie met 1 kilo vlees, groenten, vis, garnalen of combinatie.
Lekker met stukjes naan, rotie of rotie-wrap
13 dec. 2022 13:03
Maak je eigen mini roties (zie recept hieronder) of koop rotie-wraps, wraps of tortilla's of naan.