Surinaamse verhalen
Sterke Surinaamse tantes tijdens de migratie

Eerlijke kleurrijke verhalen van sterke vrouwen en hun tradities en cultuur

Tantes & Tories

Preppen van je Surinaamse maaltijd

Omdat veel mensen net zoals ik graag lekker en gezond eten en weinig tijd hebben heb ik de 3 P Kookformule bedacht. Deze Sorgh & Hoop formule betekent koken in 3 stappen. : Plannen, Preppen en Plezier zijn dé oplossing voor de niet keukenprinsen en prinsessen of iedereen met een volle agenda. Want ook jij wilt toch  in de tuin of op vakantie snel een Surinaamse maaltijd bereiden... 

Lees meer »

Sorgh & Moederdag 2023

Wij samen 3 generaties, ik, mijn moeder en dochter. Ondanks ons druk bestaan genieten wij zoveel mogelijk samen. Ik merk dat zowel mijn moeder als dochter vaak kiezen voor de Sorgh & Hoop producten om snel en lekker te koken. Ik heb daarom de maand mei deze speciale Moederdagactie bedacht.

Lees meer »

Sterke Surinaamse Tantes

Ik kan uren op de markt doorbrengen van Nieuw-Nickerie en praten met deze sterke Surinaamse tantes voor wie dit werken is maar ook hun sociale plek voor het bijpraten met bekenden. Ik hoor regelmatig dat de wereldwijde crisis ze hard treft en dat de klanten veel minder uitgeven.

Lees meer »

Gourmetten met rotie en kerrie

Organiseer een rotie gourmet tijdens de feestdagen of andere bijzondere gebeurtenis met onze kerrierub en Hindoestaanse kerriepasta.  Zo kan iedereen eigen verse roties maken of stukjes naan of wrap opwarmen en met een lekkere kerrie eten. Iedereen is blij verrast over deze bijzondere manier van gourmetten en zowel vegetariers, vis- en vleeseters komen aan hun trekken. Houd je niet van kerrie dan doe je een saté gourmet met onze satérub en Javaanse kruidenpasta.

Lees meer »

Brasa Dey en Srefidensi 2022

De onafhankelijk van Suriname  staat, door elkaar te omhelzen,  in het teken van verbroedering. Zoveel subculturen naast elkaar, waarvan een groot deel niet vrijwillig is vertrokken naar Suriname, de koloniale overheersing van verdeel en heers, hebben zeker niet bijgedragen tot eenwording. Ik schrijf hierover in mijn Cultureel kookboek omdat wij de geschiedenis niet mogen vergeten en natuurlijk ook niet ons culinair cultureel erfgoed.

Lees meer »

Dromen, durven, doen in de Magriet!

Ik sta deze week in de Magriet met mijn kooklijn, boek en over mijn missie. Het gaat over dromen, durven en doen. Ik hoop jullie allemaal te inspireren en aan te moedigen dat te doen waar je gelukkig van wordt en de wereld een beetje mooier.

Lees meer »