Sterke Surinaamse tantes tijdens de migratie

Onze kruidenpasta's ingepakt op sociale werkplaats

Afgelopen week ben ik gaan kijken bij Voorne Putten Werkt, een sociale werkplaats in Spijkenisse hoe onze  kruidenpasta's worden ingepakt voor een nieuwe bestelling van de Jumbo. Het is heel bijzonder en hartverwarmend om te zien met hoeveel enthousiasme een hele afdeling bezig is met alle stappen.

Lees meer »

Hindoestaanse migratie van tante Sita

Na de afschaffing van de slavernij was er grote behoefte aan mensen om op de plantages te werken en haalden de Nederlanders ze uit India en Indonesië. Ook mijn overgrootouders komen als contractarbeiders, kantraki’s, vanuit India naar Suriname. Deze groep bestaat uit arme boeren, landlozen, en mensen met familieproblemen. Tussen 1873 en 1916 komen ongeveer 34.000 Hindoestanen naar Suriname, waarvan er ongeveer elfduizend weer terugkeren naar India.

Lees meer »

Preppen van je Surinaamse maaltijd

Omdat veel mensen net zoals ik graag lekker en gezond eten en weinig tijd hebben heb ik de 3 P Kookformule bedacht. Deze Sorgh & Hoop formule betekent koken in 3 stappen. : Plannen, Preppen en Plezier zijn dé oplossing voor de niet keukenprinsen en prinsessen of iedereen met een volle agenda. Want ook jij wilt toch  in de tuin of op vakantie snel een Surinaamse maaltijd bereiden... 

Lees meer »

Sorgh & Moederdag 2023

Wij samen 3 generaties, ik, mijn moeder en dochter. Ondanks ons druk bestaan genieten wij zoveel mogelijk samen. Ik merk dat zowel mijn moeder als dochter vaak kiezen voor de Sorgh & Hoop producten om snel en lekker te koken. Ik heb daarom de maand mei deze speciale Moederdagactie bedacht.

Lees meer »

Sterke Surinaamse Tantes

Ik kan uren op de markt doorbrengen van Nieuw-Nickerie en praten met deze sterke Surinaamse tantes voor wie dit werken is maar ook hun sociale plek voor het bijpraten met bekenden. Ik hoor regelmatig dat de wereldwijde crisis ze hard treft en dat de klanten veel minder uitgeven.

Lees meer »

Gourmetten met rotie en kerrie

Organiseer een rotie gourmet tijdens de feestdagen of andere bijzondere gebeurtenis met onze kerrierub en Hindoestaanse kerriepasta.  Zo kan iedereen eigen verse roties maken of stukjes naan of wrap opwarmen en met een lekkere kerrie eten. Iedereen is blij verrast over deze bijzondere manier van gourmetten en zowel vegetariers, vis- en vleeseters komen aan hun trekken. Houd je niet van kerrie dan doe je een saté gourmet met onze satérub en Javaanse kruidenpasta.

Lees meer »