Surinaamse verhalen
Sterke Surinaamse tantes tijdens de migratie

Eerlijke kleurrijke verhalen van sterke vrouwen en hun tradities en cultuur

Tantes & Tories

Gourmetten met rotie en kerrie

Organiseer een rotie gourmet tijdens de feestdagen of andere bijzondere gebeurtenis met onze kerrierub en Hindoestaanse kerriepasta.  Zo kan iedereen eigen verse roties maken of stukjes naan of wrap opwarmen en met een lekkere kerrie eten. Iedereen is blij verrast over deze bijzondere manier van gourmetten en zowel vegetariers, vis- en vleeseters komen aan hun trekken. Houd je niet van kerrie dan doe je een saté gourmet met onze satérub en Javaanse kruidenpasta.

Lees meer »

Brasa Dey en Srefidensi 2022

De onafhankelijk van Suriname  staat, door elkaar te omhelzen,  in het teken van verbroedering. Zoveel subculturen naast elkaar, waarvan een groot deel niet vrijwillig is vertrokken naar Suriname, de koloniale overheersing van verdeel en heers, hebben zeker niet bijgedragen tot eenwording. Ik schrijf hierover in mijn Cultureel kookboek omdat wij de geschiedenis niet mogen vergeten en natuurlijk ook niet ons culinair cultureel erfgoed.

Lees meer »

Dromen, durven, doen in de Magriet!

Ik sta deze week in de Magriet met mijn kooklijn, boek en over mijn missie. Het gaat over dromen, durven en doen. Ik hoop jullie allemaal te inspireren en aan te moedigen dat te doen waar je gelukkig van wordt en de wereld een beetje mooier.

Lees meer »

Keti kotie 2022

Keti Koti, de afschaffing van de slavernij wordt groots gevierd. Het Wijkpark Oude Westen aan de begin van West -Kruiskade  is deze dag Suriname aan de Maas met vele Creoolse dames in prachtige Koto's, klederdracht en natuurlijk dansen, sjansen en schransen...Dit jaar is ook het Sorgh & Hoop cultureel kookboek te koop met als actie de 3 Sorgh & Hoop kruidenpasta's gratis!

Lees meer »