Surinaamse verhalen
Sterke Surinaamse tantes tijdens de migratie

Tantes & Tories

Eerlijke kleurrijke verhalen van sterke vrouwen en hun tradities en cultuur

Dromen, durven, doen in de Magriet!

Ik sta deze week in de Magriet met mijn kooklijn, boek en over mijn missie. Het gaat over dromen, durven en doen. Ik hoop jullie allemaal te inspireren en aan te moedigen dat te doen waar je gelukkig van wordt en de wereld een beetje mooier.

Lees meer »

Keti kotie 2022

Keti Koti, de afschaffing van de slavernij wordt groots gevierd. Het Wijkpark Oude Westen aan de begin van West -Kruiskade  is deze dag Suriname aan de Maas met vele Creoolse dames in prachtige Koto's, klederdracht en natuurlijk dansen, sjansen en schransen...Dit jaar is ook het Sorgh & Hoop cultureel kookboek te koop met als actie de 3 Sorgh & Hoop kruidenpasta's gratis!

Lees meer »

Moederdag tour met het Sorgh & Hoop boek

Op 7 mei maak ik een Rotterdam Tour bij Kookpunt Rotterdam van 11.00 tot 13.30 en Donner dé boekhandel van Rotterdam van 15.00 tot 17.00. Ik signeer het boek en je krijgt bij aankoop van het boek de kruidenpasta's gratis (zolang de voorraad strekt).

Lees meer »

Sandra & Shantie in Belvedere

Het Sorgh & Hoop kookboek met verhalen is er ! Om dit te vieren is er zaterdag 23 april een voorstelling in het verhalenhuis Belvedére met verhalen over migratie, sterke vrouwen, de Surinaamse (eet)cultuur, en wordt er gekookt, gegeten en ook gedanst... Ik heb Shanti Singh,schrijfster, theatermaakster, columnist en creatieve bestuurskundige uitgenodigd om samen met mij over bovenstaande thema's te praten. Op woensdag 27 april ben ik van 14.00 tot 17.00 in de zaak van mijn moeder angela met de boeken, een proeverij en om te signeren.

Lees meer »

Onze projecten in Suriname

Een bijzonder moment als we het kindertehuis Open Poort bezoeken. Guliano, een van eerste kinderen runt met zijn vrouw Ragahel het tehuis. Ze wonen er met hun 5 kinderen. Op de foto in het groen Guliano, hun dochter en ernaast onze dochter Noer.

Lees meer »

Surinaamse gastvrijheid

En dan land ik na 2 jaar weer in mijn geboorteland Suriname. Mijn longen vullen zich met de gezonde lucht van de jungle. Ik rij blij rond en zie overal mooie stapeltjes fruit en groenten liggen, verse vis, kip en eend van eigen erf. De gastvrijheid voelt als een warme deken en de vrolijke mensen zijn een verademing. Dit ondanks de zichtbare armoede en de extra problemen die Corona ook hier heeft veroorzaakt. Het ontroert me, ik wil helpen, genieten en vooral langer blijven.

Lees meer »

Circulair Surinaams koken

Makkelijke en overheerlijke Surinaamse gerechten maak je met met onze drie 100% natuurlijke Surinaamse kruidenpasta's en kliekjes, restjes van de vorige dag. Ook  ideaal na de feestdagen!!

Lees meer »