Sterke Surinaamse tantes tijdens de migratie

Het verhaal van mijn Sorgh & Hoop

Graag vertel ik in dit interview van Allan-prosetiko  het verhaal van mijn 'social enterprise' Sorgh & hoop, de missie en de levenslijn van mijn bedrijf. Ook vertel ik waarom ik mijn succesvolle restaurant Sorgh & Hoop uiteindelijk verkocht en mijn puur & eerlijke kooklijn en kook-cultuur - boek ontwikkelde. Klik op de groene link voor het verhaal.

Lees meer »

Bedrijfscatering door Proeverijen

Bij het leden event van https://www.social-enterprise.nl/ 2 weken gelden werden we overvallen door het enthousiasme en gaven zelf de grootste vleeseters aan onze gerechten heerlijk te vinden.

Lees meer »

Mijn broodje bakkeljauw

Want zijn thuis gek op dit broodje bakkeljauw. Het lijkt veel werk maar met onze Creoolse specerijenpasta en Creoolse salsa is het zo gemaakt. Het is heerlijk, gezond en duurzaam. Bakkeljauw is gezouten stokvis en komt uit Noorwegen.

Lees meer »

Sterke Surinaamse Tantes

Ik kan uren op de markt doorbrengen van Nieuw-Nickerie en praten met deze sterke Surinaamse tantes voor wie dit werken is maar ook hun sociale plek voor het bijpraten met bekenden. Ik hoor regelmatig dat de wereldwijde crisis ze hard treft en dat de klanten veel minder uitgeven. Ik heb in mijn kooklijn de Surinaamse tantes zoals tante Joosje, Sita en Julie op een podium gezet! Zij komen uit 3 belangrijke subculturen, n.l. de Creoolse, Hindoestaanse en Javaanse.

Lees meer »

Hoera ik sta in de Linda

Te gek vind ik het dat ik in LINDA. editie 236 van maart 2024 sta. Het artikel 'zij is de baas' gaat over vrouwelijke ondernemers die aan de weg timmeren. Mijn verhaal gaat over de weg die mijn kooklijn heeft afgelegd om in alle Jumbo Supermarkten te liggen, doorzetten, het roer omgooien en mijn missie om de wereld een beetje mooier te maken. Met mijn veganistische, pure Surinaamse kooklijn voor wereldburgers met een volle agenda is het mogelijk snel en makkelijk Surinaams te koken met vis, vlees en vegan.

Lees meer »

Story telling Sorgh & Hoop in de Marie Claire

In de Marie Claire, editie 01 2024 die je nu in de winkel vindt gaat het over de kracht van storytelling. Een mooi en zinvol stuk omdat het 'echte verhaal' van de ondernemer belangrijk is om je te onderscheiden. Ook geeft het aan waarom je zoveel van je tijd en aandacht in je bedrijf wilt investeren. Ik vind het een eer dat mijn bedrijf Sorgh & Hoop wordt genoemd als voorbeeld van succesvolle storytelling. Mijn kook-cultuurboek en Surinaamse kooklijn zijn belangrijke onderdelen van mijn verhaal en missie

Lees meer »

krabben kopen & koken

Als ik naar omoe (oom) Chinees loop voor de dagelijkse boodschappen zie ik aan de overkant langs het kanaal een busje staan. Aan de voorkant hangen aan een stok levende krabben en laat ik hier nou heel erg blij van worden. Ik steek over en maak kennis met vader en zoon die in het krabseizoen hier hun vaste plek hebben.

Lees meer »

Rotie Kerrie Gourmet

Een rotie kerrie gourmet is een verrassing omdat bijna iedereen van een kerrie gerecht en rotie houdt. Met onze Hindoestaanse kerriepasta en kerrie rub maak je een heerlijk kerriemaaltijd.  Je krijgt een fantastische, gevarieerde  maaltijd door het vlees en de groente van te voren te snijden en te marineren. Het is goed voor alle leeftijden omdat de gerechten niet pittig zijn. Voor wat extra pit zet je de 2 salsa's van verse groenten en fruit op tafel.

Lees meer »