Creoolse kippenbouten óf -vleugels

Creoolse kip voor 4 personen

Deze kippenbouten maak je in de oven met een tijdklok. Je hebt er geen omkijken naar en het hele huis krijgt een heerlijke warme geur. Maak een dubbele hoeveelheid en serveer het ook bij Creoolse bruine bonen.

Plan

Ik heb deze boodschappen meestal standaard in de diepvries: kippenbouten,-vleugels en kipfilet

  • 500 gram biologische of scharrel kippenbouten óf  vleugels
  • 90 gram Creoolse kruidenpasta van Sorgh & Hoop
  • 100 gram verse tomaat óf 2 EL tomatenpuree
  • 1 ui (ongeveer 170 gram)
  • 2 EL zoete ketjap, ketjap Manis, biologisch óf honing
  • 2 EL zoute ketjap, ketjap Asin, biologische óf 1 tl zout

Prep

Dit doe ik in de ochtend of de avond ervoor. Maak dit een avond van tevoren als je overdag weg bent.

  • Snij de tomaat  en ui in blokjes
  • Wrijf in een ovenschaal het vlees in met de Creoolse specerijenpasta.
  • Voeg de tomaat en ui toe
  • Voeg 2 El zoete en 2 El zoute ketjap over óf 2 EL honing en 1 TL zout
  • Masseer het vlees goed met alle ingrediënten. (Maak kerfjes in de bouten of haal het vel eraf)
  • Dek de ovenschaal af met folie.
  • Doe het 1,5 uur op 280 graden in de oven. Draai het vlees op de helft van tijd om. 

Plezier

lekker  met z’n allen genieten van de maaltijd

  • Schenk de saus uit de ovenschaal in een pannetje.Voeg aan de saus 100 gram blokjes tomaat en zoete en zoute ketjap toe óf honing en zout naar smaak!
  • Bestrijk de bouten hiermee en rooster de bouten 10 minuten af op 200 graden of zet ze op een grill of barbecue!
  • De resterende saus gebruik je bij de maaltijd.
  • Maak lekkere pulled kip door het vlees van de botten te halen en terug te zetten in de saus.

Pssst…

  • Het recept is voor 4 personen. Maar ben je met 2 personen, maak dan toch 1 kilo kippenbouten. Fileer twee bouten en gebruik het vlees met saus in andere gerechten. Bijvoorbeeld in Overheerlijke snelle Creoolse Bruine Bonen,  bami of nasi, of Creoolse paella.
  • Wil je veel saus, voeg meer tomaten toe en maar ook meer zoete en zoute ketjap of zout en honing.
  • Serveer met rijst, gebakken banaan, fijngesneden geroerbakte kousenband ,sperziebonen, witte kool  óf gemixte roerbak groenten.
  • Maak een salade van rauwe groenten  zoals paprika, gesneden komkommer, wortel. Snij mooie dunne plakken met een kaasschaaf en breng op smaak met azijn of limoensap, sesamolie, honing en een beetje zout en peper naar smaak!

Jang Switie - Eet smakelijk!


«   »