Snelle Roti zoete Aardappel-Aubergine kerrie met doperwten

Vanochtend heb ik in 10 minuten deze heerlijke vegetarische kerrie-roerbak gemaakt. Niemand in huis mist vlees en het is een geweldige manier om de restjes groenten uit de koelkast en groenten van het seizoen te gebruiken. Een kerriefeestje met comfortfood....

Plan

  • 90 gram Hindoestaanse Kerriepasta
  • 4 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
  • 250 gram zoete aardappel
  • 1 aubergine
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 1 kleine ui
  • zout of vegetarische bouillonpoeder naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
  • kruiden uit de tuin of die je in de koelkast hebt zoals koriander, selderie, peterselie
  • 4 rotieplaten, nan of wrap of rijst
  • Optioneel: diepvries tuinbonen en gekookte kikkererwten

Prep

  • Snij de aubergine in tahoe in kleine blokjes
  • Snij de ui in stukjes
  • Snij de zoete aardappel in stukjes en kook ze beetgaar met of zonder schil (schil gaat er na het koken makkelijker af)
  • Indien je kikkererwten gebruikt laat ze uitlekken in een vergiet
  • Plezier

  • Verwarm de olie in een wokpan
  • Voeg de ui en de kerriepasta toe
  • Voeg de aubergine toe en roerbak 3 minuten.
  • Voeg de zoete aardappel toe en roerbak
  • Voeg de diepvries doperwten bevroren toe en wok
  • Breng op smaak met zout óf bouillonpoeder en zwarte peper
  • Warm de rotie of wrap of nan op.
 

Psstt...

 

  • Roerbak er op het laatste wat kool, 100 gram diepvries tuinbonen of gekookte kikkererwten doorheen
  • Voeg er aan het begin eventueel blokjes kipfilet of vleesvervanger aan toe
  • Serveer er een lekkere frisse chutney bij zoals de appelchutney van Tante Sita