Snelle Zoete Aardappel-Aubergine kerrie

Vanochtend heb ik in 10 minuten deze heerlijke vegetarische kerrie-roerbak gemaakt. Niemand in huis mist vlees en het is een geweldige manier om de restjes groenten uit de koelkast en groenten van het seizoen te gebruiken. Een kerriefeestje met comfortfood....

Plan

  • 90 gram Hindoestaanse kerriepasta van Sorgh & Hoop
  • 4 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
  • 250 gram zoete aardappel
  • 100 gram diepvries doperwten
  • 100 gram diepvries tuinbonen
  • 1/2 aubergine
  • 1 kleine ui
  • zout of vegetarische bouillonpoeder naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
  • kruiden uit de tuin of die je in de koelkast hebt zoals koriander, selderie, peterselie
  • 4 rotieplaten, nan of wrap of rijst

Prep

  • Snij de aubergine in tahoe in kleine blokjes
  • Snij het ui in stukjes
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet

  • Snij de zoete aardappel in stukjes en kook ze beetgaar met of zonder schil (schil gaat er na het koken makkelijker af)
  • Plezier

  • Verwarm de olie in een wokpan
  • Voeg het ui en de kerriepasta toe
  • Voeg de aubergine toe en roerbak 3 minuten. doe hier 3 El water bij
  • Voeg de zoete aardappel toe en roerbak
  • Voeg de diepvries doperwten bevroren toe en wok
  • Breng op smaak met zout óf boulliolonpoeder en zwarte peper
  • Warm de rotie of wrap of nan op.
 

Psstt...

 

  • Roerbak er op het laatste wat kool doorheen
  • Voeg er aan het begin eventueel blokjes kipfilet aan toe
  • Serveer er een lekkere frisse chutney bij zoals de appelchutney van Tante Sita

«   »