Creoolse Vegan Jackfruit -Parika Spread

Deze Vegan Creoolse spread eet je koud op je boterham of verwarm je bij ja avondmaaltijd. Het maakt je blij en verwarmt je.

Plan

  • 90 gram Creoolse Specerijenpasta van Sorgh & Hoop
  • 200 ml tomatenblokjes uit blik of vers
  • 200 gram rode paprika
  • 400 gram Jackfruit
  • 2 EL zoete ketjap, ketjap Manis
  • 2 El olijfolie
  • Zout naar smaak

optioneel:

  • 1 EL fijngehakte peper, chilipeper
  • of zwarte peper naar smaak
  • Rode bonen zoals kidneybonen

Prep

  • Snij de paprika in blokjes
  • Snij de tomaat in blokjes
  • Pluis de Jackfruit

Plezier

  • Doe 2 EL olijfolie en de Creoolse specerijenpasta in een koekenpan.
  • Roerbak de Jackfruit, paprika en tomaat erdoor.
  • Indien een kant & klare groeten mix roerbak je dit totdat alle groenten gaar maar nog knapperig zijn.
  • Doe er eventueel de chilipeper bij naar smaak.

Psst...

  • Eet als sambal of pittige saus of zonder peper als saus bij barbecue of ovengerecht.

  • Serveer met rijst en gebakken banaan en Creoolse tahoe óf vlees en bonen.

  • Maak van alles een dubbele hoeveelheid zodat je er 2 dagen van kan eten.
  • Maak een Creoolse Paella door rijst mee te bakken met de groentemix.

 


«   »