Hindoestaanse Humus

Dit is de Hindoestaanse versie van hummus, lekker met nan brood, chutney, plakjes komkommer en een schaaltje kwark. Het is in een handomdraai gemaakt... en vaak net zo snel weer op.

Plan

  • 400 gram kikkererwten (uit blik of gekookte verse)
  • 90 gram Hindoestaanse kerriepasta van Sorgh & Hoop
  • 2 tenen knoflook
  • 3 EL Yoghurt
  • 2 TL komijn
  • Peper en zout naar smaak
  • 100 gram selderie of koriander of andere verse kruid
  • 2 EL Olijfolie extra vergine

Prep

  • Meng alle ingrediënten en 80 gram van de selderie in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de hummus te dik, voeg dan wat extra olijfolie, yoghurt of water toe. Olijfolie voegt wat volle warmte aan de smaak toe, yoghurt een zuurtje en water houdt de smaak hetzelfde.
  • Bestrooi de hummus met wat verse kruiden en olijfolie.

Plezier

  • Maak een torentje van een plakje brood of cracker en beleg met  humus, chutney van tante Sita's Auberginekerrie Vega en kikkererwten en verse kruiden
  • Eet bij de lunch, of bij een frisse salade van komkommer,  kikkererwten en feta.
  • Serveer als bijgerecht bij een Hindoestaanse maaltijd.

«   »