Creoolse roerbakgroenten

In het onderstaande recept gebruik ik een Mexicaanse groentemix, maar je kan elke mix gebruiken die je lekker vindt. Of maak je eigen groentemix van paprika, stukjes sperziebonen, diepvries doperwten, eventueel champignons, courgette en kidneybonen.

Plan

Haal deze boodschappen in huis:

  • 90 gram Creoolse specerijenpasta van Sorgh & Hoop
  • 500 gram wokgroente zoals Mexicaanse, Thiase of Chinese wokgroenten.
  • 2 EL olie
  • 2 fijngesneden tomaten
  • 1 ui

 

optioneel:

  • 1/2 TL chilipoeder of fijngesneden chilipeper of madame jeanet

Prep

  • Snij de tomaten en ui fijn

Plezier

  • Verwarm de olie, voeg  Creoolse specerijenpasta en tomaten toe en bak kort
  • Roerbak de wokgroenten in de saus totdat alle groenten gaar maar nog knapperig zijn.
  • Indien je met een eigen groentecombinatie werkt bak je eerst de groenten die meer baktijd nodig hebben zoals sperziebonen. Hierna bijvoorbeeld de paprika, champignons en de doperwten.
  • Doe er eventueel de chilipeper bij naar smaak.

Psst...

  • Serveer met rijst, gebakken banaan en Snelle Creoolse kip + Vega variant
  • Maak van alles een dubbele hoeveelheid zodat je er 2 dagen van kan eten.
  • Maak een Creoolse Paella door rijst mee te bakken met de groentemix.