Javaanse omelet-wrap

Ook weleens zin een een gezonde, hartige snack..maar je hebt weinig tijd..of wil je scoren bij je vrienden..Maak dan dit heerlijk gerecht als snelle lunch of avondeten. De uitgesproken smaak van de Javaanse marinade van Tante Julie gemaakt met verse kruiden zorgt dat dit gerecht indruk maakt. Vooral ook voor de niet keukenprinsen en prinsessen..

Plan

  • 4 eieren
  • 2 el olijfolie of wokolie
  • 90 gram Javaanse kruidenpasta van Sorgh & Hoop
  • 4 ons Oosterse Wok groenten
  • seroendeng en gefruite uitjes,
  • 2 ons rauwe groenten: wortel, komkommer, taugé, kiemgroenten
  • warme pindasaus óf Thaise chilisaus
  • eventueel verse kruiden zoals koriander, selderie of peterselie

Prep

  • Maak 2 grote omeletjes
  • Snij en was alle groenten
  • Snij dunne plakken komkommer en wortel
  • Snij de verse kruiden fijn.

Plezier

  • Bak de Javaanse kruidenpasta 2 minuten met 2 El olijfolie. Roerbak hierin de wokgroenten.
  • Breng eventueel op smaak met zout en peper
  • Vul de omelet met wokgroenten, rauwe groenten, seroendeng en ui.
  • Vouw de omelet dicht en schenk de pindasaus of chilisaus erover en serveer met stukjes komkommer.

Pssst…maak snelle bami of nasi

  • Vervang 1 ons wok groenten eventueel door 1 ons blokjes van kipfilet of tahoe. Voeg 1 El olie toe en bak het vlees of tahoe in de marinade. Voeg vervolgens de wokgroenten toe.
  • Kook rijst of bami voor 2 personen. Bak dit met het wokgerecht mee.
  • Maak op smaak met zoet en zoute ketjap.
  • Snij de omelet in reepjes.
  • Doe door de rauwe groenten, sap van 1 citroen of scheutje azijn en 1 tl honing.
  • Doe het wokgerecht op een bord en serveer met
  • reepjes omelet, pindasaus, rauwe groenten, gefruite uitjes en seroendeng

Jang Switie


«   »