Groentekerrie in bladerdeeg

Voor een lekkere lunch, picknick, snack of borrelhapje vul je kant & klare bladerdeeg, wrap, pizza- of broodjesdeeg met de groentekerrie van de vorige dag. Of je maak met de restjes aardappel, groenten,linzen of kikkererwten een kerrie. Serveer er een lekkere chutney en komkommer bij en iedereen is gelukkig!

Plan: Haal in huis

  • 90 gram Hindoestaanse kerriepasta van Sorgh & Hoop
  • 4 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
  • 250 gram zoete aardappel 'f restjes aardappel van de vorige dag
  • 100 gram linzen of kikkererwten
  • 100 gram diepvries spinazie
  • 100 gram geitenkaas
  • 1 kleine ui
  • zout of vegetarische bouillonpoeder naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
  • kruiden uit de tuin of koelkast zoals koriander, selderie, peterselie
  • ontdooide bladerdeeg, wrap, of deeg!

Prep

  • Laat de spinazie uitlekken in een vergiet of gebruik verse roerbak spinazie
  • Snij het ui in stukjes
  • Laat de kikkererwten of linzen uitlekken

  • Snij de zoete aardappel in stukjes en kook ze beetgaar met of zonder schil

Plezier

  • Verwarm de olie in een wokpan
  • Voeg ui en Hindoestaanse kerriepasta van Sorgh & Hoop toe
  • Voeg de zoete aardappel toe en roerbak totdat beetgaar
  • Voeg de spinazie en linzen toe en wok
  • Breng op smaak met zout óf bouillonpoeder en zwarte peper
  • vul de bladerdeeg of wrap of andere deeg met de groentekerrie en geitenkaas
  • Maak pakketjes door te vouwen of rol op.

Psstt...

  • Maak ze eventueel met gehakt i.p.v. groenten
  • Voeg er aan het begin eventueel blokjes kipfilet aan de groenten toe
  • Serveer er een lekkere frisse chutney bij zoals de appelchutney van Tante Sita

Heerlijk picknicken op ons geheime plekje in de natuur!


«   »