Groentekerrie in bladerdeeg

Voor een lekkere lunch, picknick, snack of borrelhapje vul je kant & klare bladerdeeg, wrap, pizza- of broodjesdeeg met de groentekerrie van de vorige dag. Of je maak met de restjes aardappel, groenten,linzen of kikkererwten een kerrie. Serveer er een lekkere chutney en komkommer bij en iedereen is gelukkig!

Plan: Haal in huis

  • 90 gram Hindoestaanse Kerriepasta
  • 3 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
  • 250 gram zoete aardappel 'f restjes aardappel van de vorige dag
  • 100 gram linzen of kikkererwten
  • 100 gram diepvries spinazie of 200 gram verse spinazie
  • 100 gram geitenkaas
  • 1 kleine ui
  • zout of vegetarische bouillonpoeder naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
  • kruiden uit de tuin of koelkast zoals koriander, selderie, peterselie
  • ontdooide bladerdeeg, wrap, of deeg!

Prep

  • Laat de spinazie uitlekken in een vergiet of gebruik verse spinazie
  • Snij het ui in stukjes
  • Laat de kikkererwten of linzen uitlekken

  • Snij de zoete aardappel in stukjes

Heerlijk picknicken op  je geheim plekje in de natuur  of in je eigen bioscoop thuis!!

Plezier

  • Verwarm de olie in een wokpan
  • Voeg ui en Hindoestaanse kerriepasta toe
  • Voeg de zoete aardappel toe en roerbak gaar
  • Voeg de spinazie en linzen toe en wok
  • Breng op smaak met zout óf bouillonpoeder en zwarte peper
  • Vul de bladerdeeg of wrap of andere deeg met de groentenkerrie en geitenkaas
  • Maak pakketjes door te vouwen of rol op
  • Besmeer het pakketje met losgeklopt ei, schuif  hetv oorzichtig op de ovenplaat en bak in 20 tot 25 minuten gaar en mooi goudbruin.

Psstt...

  • Maak ze eventueel met gehakt i.p.v. groenten of maak een eigen combinatie
  • Voeg er aan het begin eventueel blokjes kipfilet of vleesvervanger aan de groenten toe
  • Serveer er een lekkere frisse chutney bij zoals de appelchutney van Tante Sita