Hindoestaanse Zalmkerrie

voor 4 personen

Deze zalm met de Hindoestaanse kerriepasta is een heerlijk snel en makkelijk gerecht waar je erg blij van wordt. Maak een een eenpansgerecht door er spinazie of doperwten aan toe te voegen.  Eet er een stuk naan, rijst of rotie bij en natuurlijk een beetje chutney. Ik bak er vaak wat garnalen bij...een pure verwennerij...  Je kan dit gerecht ook maken met bevroren vis zoals zalm of kabbeljauw en bevroren groenten. Handig om altijd in huis te hebben voor momenten dat je de deur niet uit kan....         

Plan

  • 90 gram Hindoestaanse Kerriepasta
  • 300 gram visfilet, 400 gram vismoten óf bevroren vis
  • 1/2  ui (ongeveer 80 gram)
  • 1 tomaat (ongeveer 80  gram)
  • 2  El olijfolie
  • 2 rotie's, rijst,nan of wrap
  • 1 Tl zout

Optioneel

Prep

  • Snij visfilet in blokjes van 2 cm x 2cm  óf gebruik vismoten of stukken diepvries vis en smeer in met de Hindoestaanse kerriepasta
  • Snij de ui in stukjes, middelfijn
  • Snij de tomaat in in stukjes

Plezier

  • Verwarm de olie in de pan en voeg de ui eraan toe  totdat ze glazig zijn
  • Voeg de kerriepasta toe wat over is.
  • Roerbak 2 minuten en voeg de stukjes vis voorzichtig toe.
  • Bak de stukjes vis voorzichtig aan beide kanten.
  • Maak saus door het toevoegen van 1 fijngesneden tomaten óf 200 ml kokosmelk
  • Voeg bevroren of verse doperwten óf spinazie voorzichtig toe.
  • Sluit de pan 5 a 10 minuten totdat alles gaar is.

Psstt....

  • Maak extra sterk door1 el masala óf kerriepoeder toe te voegen.
  • Voeg andere favoriete groenten toe zoals  fijngesneden spitskool, sperzie-,  snijbonen of kousenband.
  • Maak een Hindoestaanse Paella door rijst te mengen door het gerecht met de groenten.
  • Lekker hierbij is een frisse chutney  en Snel Vegan Zuurgoed - Gezond Tafelzuur!