Javaanse roerbak garnalen met kokos

Gepubliceerd op 15 december 2020 om 17:14

Deze garnalen  maak je in 5 minuten en serveer je als snack, voorgerecht of met een beetje kokosmelk bij het hoofdgerecht.

Het is zo lekker, feestelijk en bijna iedereen word er blij van...

 

Plan

  • 90 gram Javaanse Kruidenpasta
  • 400 gram gepelde garnalen
  • 3 EL olijfolie
  • 1 ui
  • 1 El zoete ketjap (optioneel)
  • 1 El zoute ketjap (optioneel)

 

Prep

  • Snij de ui fijn.
  • Pel de garnalen laat eventueel de kop eraan
 
 

 


Plezier

  • Verwarm de olie en voeg de ui en kruidenpasta toe en bak kort
  • Voeg vlees toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur tot het gaar is
  • Breng verder op smaak met zoete en zoute ketjap.

 

Pssst...

  • Voor meer saus voeg je 300 ml kokosmelk toe aan het einde.
  • Eet als snack, voorgerecht of met rijst, rijst of bami.
  • Voeg er 300 gram gesneden sperziebonen, kousenband of snijbonen aan toe. Sluit bij boontjes de pan even af, niet te lang want de boontjes moeten beetgaar zijn!

 

 

 


«