Mijn Podcast met Francesca kookt!

Gepubliceerd op 29 april 2021 om 11:10

Francesca; De drijvende kracht achter @sorghenhoop is Sandra. In haar boek 'Huiskip en ons belang' dat dit jaar uitkomt beschrijft ze de Surinaamse keuken middels de gerechten van drie super sterke Surinaamse tante van Creoolse, Hindoestaanse en Javaanse afkomst. Deze drie tantes koken met hun eigen specifieke kruidenmengsels. Na de verkoop van haar restaurants besloot ze dat iedereen de Surinaamse keuken zelf moest maken. Haar missie werd om Nederland te leren hoe je snel en smakelijk Surinaams kunt koken. En ze wil verbinden door het vertellen van verhalen over de Surinaamse cultuur.

Hieronder maak ik  samen met Francesca in 10 minuten dit heerlijk veganistisch gerecht

Snelle Kerrie van Linzen en Spinazie

Francesca kan het niet geloven. Vleeseters kunnen er natuurlijk kip bij doen!

Geweldig Francesca top food blogger @francescakookt bij mij thuis voor de PODCAST SAMEN ETEN #5: SNEL SURINAAMS KOKEN MET SANDRA

....EN KAN DAT EIGENLIJK WEL 😉 vraag Francesca zich af!


Francesca ;zodra iemand bij mij aankomt met kant-en-klare Surinaamse producten en gerechten begin ik vrijwel direct te fronsen. Tot op heden is er weinig van succesvol bij ons thuis door de smaaktest gekomen. Tot ik de kruidenpasta's pasta’s van Sorgh & Hoop ontdekte, wat een succes waren die!


Ik maak snel en makkelijk authentieke Surinaamse smaken in de oven. Hier maak ik in 1 keer 3 fantastische gerechten voor drukke dagen. Francesca mag proeven!

Javaanse kippenbouten óf stukjes kip

Snelle Rendang

Creoolse kippenbouten

Francesca; Sandra heeft een enorme weg afgelegd om de meest authentieke smaken in een ‘pakje’ te krijgen, met groot succes trouwens. Ik vind haar verhaal zo mooi dat ik naar haar huis reed voor een interview. Ik wilde alles weten (onder andere of ‘snel Surinaams koken’ écht kan) en vooral hoe het haar gelukt is om vrijwel zonder concessies zo’n goed product te maken. Waarmee ik zelfs mijn eigen Mr. wist te foppen toen ik de kip had gemarineerd met de Javaanse specerijenblend.

Het werd een geweldige aflevering van Samen Eten en de podcast waar jullie vanaf nu lekker naar kunnen luisteren. We hebben natuurlijk ook gekookt! Het recept voor de supersnelle kerrie met linzen en spinazie zijn jullie in de link hierboven. Ook vind je de link van de andere gerechten die bereid zijn!

Luister naar de nieuwe aflevering van deze geweldige  podcast via

https://www.francescakookt.nl/samen-eten-5-snel-surinaams-koken-met-sandra/
#francescakookt #podcast #sameneten #podcastsameneten #nederlandsepodcast #surinaams #surinaamserecepten #surinaamskoken #sorghenhoop #snelenmakkelijkkoken.
Deze podcast is samen met @zegertvdlinde gemaakt.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.