Snelle Kerrie van Linzen en Spinazie

Voor 4 personen

Dit is de ultieme maaltijd als je hongerig, moe bent en op zoek ben naar Comfort Food, 'Trooseten'. Ik doe hierbij nan of rotie of rijst. Maak er een soep van door aan het eind water toe te voegen en linzen. Maak af met vegetarisch drinkbouillon naar smaak!

Plan

  • 1 blik linzen van 400 gram
  • 90 gram Hindoestaanse kerriepasta van Sorgh & Hoop
  • 2 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
  • 1 pond verse spinazie
  • ½ ui
  • 1 tomaat
  • zout of vegetarische bouillonpoeder naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 El komijn
  • 4 rotieplaten, nan of wrap of rijst

Prep

  • Snij het ui en de tomaat in stukjes
  • Laat de blikjes groenten uitlekken in een vergiet!

Plezier

  • Doe de olie in de pan met de Hindoestaanse kerriepasta en het ui en roerbak 2 minuten
  • Voeg de komijn en linzen toe aan de marinade.
  • Roerbak 5 minuten op middelhoog vuur
  • Voeg de tomaat toe
  • Breng op smaak met zout en zwarte peper
  • Voeg de spinazie heel kort toe, schep om en serveer!
  • Eet met  rotie,  nan of rijst.

Psstt...

  • Gebruik eventueel diepvries biologische bladspinazie en doperwten (heb ik altijd in de diepvries)
  • Voeg er eventueel blokjes kipfilet aan toe

«   »