Kabeljauw met Javaanse kokossaus

Gepubliceerd op 10 maart 2021 om 17:51

Wil je minder vlees eten en snel en makkelijk koken dan raad ik je aan om altijd diepvries kabeljauw in de de diepvries te hebben en kokosmelk in de voorraadkast. Samen met de Javaanse kruidenpasta zet je in max 15 minuten deze heerlijke gezonde maaltijd op tafel. Wedden dat zelfs de kinderen vis ineens lekker gaan vinden?

Plan

  • 90 gram Javaanse Kruidenpasta
  • 400 gram verse of diepvries kabeljauw
  • 5 EL olijfolie
  • 1 ui
  • 100 ml kokosmelk
  • bakje Seroendeng (optioneel)
  • bakje gefruite uitjes

Optioneel:

  • 50 gram champignons
  • 150 gram sperziebonen
 

Prep

  • Snij de ui fijn.
  • Snij de vis in grote stukken en smeer in met een deel van de kruidenpasta.
  • Snij de champignons  stukjes (optioneel)
  • Was en snij de sperziebonen in stukjes (optioneel)

Pssst...

Plezier

  • Verwarm de olie en voeg de ui en restant kruidenpasta toe en bak kort
  • Voeg de vis toe en bak voorzichtig tot het gaar is
  • Voeg champignons en sperziebonen toe en bak 2 minuten
  • Voeg kokosmelk toe en roer voorzichtig in de pan
  • Sluit de pan op middelhoog vuur een paar minuten af totdat de sperziebonen gaar maar nog knapperig zijn.
  • Voeg eventueel peper en zout toe.
  • Serveer in een mooie schaal en decoreer met gefruite uitjes en Seroendeng.