Javaanse roerbak van Witte Kool

Voor 4 personen

Ik ben gek op kolen. Ze zijn heerlijk om te roerbakken. Deze Javaanse roerbak van kool is heerlijk in een omelet of met rijst of als bijgerecht. De kool is knapperig en de gefruite uitjes of seroendeng als finishing touch geven het gerecht een bijzondere bite!

Plan

  • 90 gram Javaanse Kruidenpasta
  • 300 gram witte kool of spitskool
  • 3 EL olijfolie
  • 1/2  ui
  • 1/2  El zoete ketjap, ketjap Manis
  • 1/2 El zoute ketjap.ketjap Asin
  • 1 EL Serroendeng (optioneel)
  • 1 EL gefruite uitjes (optineel)

Prep

  • Snij de ui fijn.
  • Snij de kool  fijn
  • Snij de champignons in blokjes of slices

Plezier

  • Verwarm de olie en voeg de ui en marinade toe en bak kort
  • Voeg de witte kool,sperziebonen of kousenband toe en roerbak tot de 5 minuten
  • Sluit de pan enkele minuten af totdat de groenten gaar maar nog knapperig zijn. Niet te lang want de kool moeten beetgaar zijn!

Pssst...

  • Voor meer saus voeg je 300 ml kokosmelk toe aan het einde
  • Eet met rijst of bami. Maak Javaanse nasi of bami door gekookte mie of rijst te bakken met de koop en andere  groenten uit koelast.
  • Serveer met met omelet, pindasaus, plakjes gebakken banaan
  • Rol het in een wrap of omelet en serveer met Surinaamse pindasaus
  • Gebruik eventueel ook spitskool, dat is snel klaar maar sluit de pan dan niet af!
  • Maak een mix van bonen, kool en champignons!