Javaanse Saté van kip met (bloemkool)rijst

Voor 4 personen

Dit Javaans feestje geeft je het ultieme zomergevoel. Hier krijg je het geheim van een fantastische saté die je nooit meer gemarineerd hoeft te kopen. Koop je kip gesneden in blokjes of snijd het, marineer het en zet het weg in zakjes in de diepvries. Bij gebruik de avond tevoren uit de vriezer halen!

Plan

  • 90 gram Javaanse kruidenpasta van Sorgh & Hoop
  • 400 gram filet van kip (dij of borst)
  • 1 El zoete ketjap
  • 1 El zoute ketjap
  • bakje Seroendeng
  • bakje gefruite uitjes
  • bakje pindasaus
  • 4 ons bloemkoolrijst óf gewone rijst
  • 1 komkommer

Prep

  • Snij de kip in blokjes (niet te groot)
  • Voeg de Javaanse kruidenpasta erbij
  • Voeg hierbij 1 El zoete en zoute ketjap
  • Dek af en zet in de koelkast (indien mogelijk een avond van tevoren)
  • Zet 6 satéstokjes in een bak water (hierdoor branden ze niet op de barbecue)
  • Kook de rijst óf bloemkoolrijst

Plezier

  • Verwarm de tafelgrill óf barbecue
  • Rijg de stokjes met kip
  • Verwarm de pindasaus en voeg zoete en zoute ketjap naar smaak toe.
  • Snij de komkommer in mooie lange stukken
  • Leg de rijst op een mooie schaal met hierop de saté en hierover pindasaus, komkommer, Seroendeng en gefruite uitjes.

Pssst...

  • Heerlijk hierbij is een petjilsalade. Een Javaanse salade van gekookte goederen, een ei, pindasaus, seroendeng en gefruite uitjes!
  • Is je pindasaus te dik, voeg meer kokosmelk toe aan het einde, indien het niet sterk genoeg, voeg wat meer Javaanse marinade toe.
  • In plaats van stukjes kip kan je ook kippenborst inkerven en insmeren met de Javaanse marinade
  • Natuurlijk kan je ook gewone rijst erbij eten
  • Rijstmie is ook handig en lekker. Dit wel je in kokend hete water totdat het gaar is maar niet te zacht

«   »