Petjil-Javaanse salade

Als ik Javaanse-Indonesisiche gerechten eet moet ik oppassen dat ik niet teveel eet omdat het je zooo blij maakt. Mijn oplossing is veel groenten eten zoals deze Petjilsalade van geblancheerde groene bonen, taugé en kool.  Spinazie, paksoy en bloemkool zijn er ook heerlijk bij.

Plan

  • 3 ons sperziebonen of kousenband
  • 400 gram spitskool of witte kool
  • 200 gram taugé
  • 200 gram bladgroente zoals spinazie óf paksoy
  • seroendeng en gefruite uitjes,
  • Pindasaus
  • optioneel 1 gekookte ei per persoon

Prep

  • Kook de groenten beetgaar, nog knapperig. Begin eerst met de bonen, daarna kool in de pan en als laatste 1 minuut de taugé en eventueel de bladgroente. Spoel koud af en lat uitlekken in een vergiet!
  • Kook 4 eieren hard
  • Maak pindasaus volgens aanwijzing op het pakje

Plezier

 

 

Pssst...

 

 


«