Javaanse kippenbouten óf vleugels

voor 4 personen

Dit recept zorgt het ultieme thuisgevoel. De geur van de verse kruiden van de kruidenpasta maakt iedereen blij die thuiskomt. Mijn man denkt dat de buren vast een hekel aan hem hebben omdat de heerlijke geur van ‘huiseten’ ze op straat tegemoet komt en zij misschien nog met het avondmaal moeten beginnen. Ik heb kippenbouten en kipfilet standaard in de diepvries en kies daarom een rustig moment voor de voorbereiding, bijvoorbeeld de avond van tevoren of na het ontbijt. Zo kan iedereen de volgende maaltijd genieten van een heerlijk gerecht. Als ik het gebruik als basis voor bami of nasi doe ik er geen kokosmelk bij.

Prep

Doe ik in de ochtend of de avond ervoor

  • Wrijf in een ovenschaal de 4 kippenbouten óf vleugels in met de Javaanse kruidenpasta.
  • Sprenkel zoete en zoute ketjap erover.
  • Snij de ui fijn en voeg het toe.
  • Dek de ovenschaal af met aluminium folie.
  • Gaar het gerecht op 200 graden 80 minuten en langer indien nodig! Biologische kip duurt langer om te garen. Kerf de bout bij een bot in en kijk of het vlees makkelijk los komt van de botten.
  • Draai op de helft van de tijd de kip om in de ovenschaal.
  • Kook rijst of bami

Plan

  • 90 gram Javaanse Kruidenpasta
  • 500 gram biologische of scharrel kippenbouten óf vleugels
  • 2 EL zoete ketjap
  • 2 EL sojasaus, zoute ketjap of 1/2 tl zout
  • 50 gram ui
  • Seroendeng en gefruite uitjes,
  • Optioneel: 200 ml kokosmelk

Plezier

lekker in 10 minuten met z’n allen genieten van de maaltijd

  • Voor het opdienen kan je bouten of vleugels grillen zonder folie
  • Ook kan je de kip van van de bouten halen en terug doen in de saus
  • Maak van het vlees met roerbakgroenten naar keuze Surinaamse Javaanse nasi óf Javaanse bami
  • Voeg kokosmelk toe aan het vlees en serveer met groenten en rijst of bami met seroendeng en uitjes!

Pssst…

Jang Switie - Eet smakelijk!