
Plan
- 50 gram Javaanse Saté rub
- 400 gram filet van kip óf vega kip óf 200 gram kip + 200 gram champignons of sperziebonen.
- 2 EL olijfolie
- 1 ui
- 2 El zoete ketjap
- 2 El zoute ketjap óf zout
Optioneel:
- 2 ons bosui
- seroendeng
- gefruite uitjes

Prep
- Snij het ui fijn.
- Snij de (vega) kip in stukjes
- Snij de sperziebonen óf champignons in kleine stukjes
- Masseer 1 el Javaanse saté rub door de kip

Plezier
- Verwarm de olie en voeg ui en kip toe
- Roerbak ongeveer 3 minuten op hoog vuur tot de kip gaar is
- Voeg de zoete en zoute ketjap toe
- Voeg na 2 minuten de sperziebonen óf champignons toe.
- Zet 5 minuten een deksel op de pan op middelmatig vuur.
- Serveer op het bord met gefruite uitjes en seroendeng.
Pssst...
- Voor meer saus voeg je 200 ml kokosmelk toe aan het einde.
- Eet met witte rijst of Javaanse Bami en Roerbak van Kool of Wokgroenten.
- Als borrelhapje rol je het gerecht in een wrap of omelet