Javaanse kipfilet in ketjapsaus

Gepubliceerd op 29 januari 2025 om 16:30

Plan

  • 50 gram Javaanse Saté rub
  • 400 gram filet van kip óf vega kip óf 200 gram  kip + 200 gram champignons of sperziebonen.
  • 2 EL olijfolie
  • 1 ui
  • 2 El zoete ketjap
  • 2 El zoute ketjap óf zout

Optioneel:

  • 2 ons bosui
  • seroendeng
  • gefruite uitjes
 

Prep

  • Snij het ui fijn.
  • Snij de (vega) kip in stukjes
  • Snij de sperziebonen óf champignons in kleine stukjes
  • Masseer 1 el  Javaanse saté rub door de kip

 

 

 

 

Plezier

  • Verwarm de olie en voeg ui en kip toe
  • Roerbak ongeveer 3 minuten op hoog vuur tot de kip gaar is
  • Voeg de zoete en zoute ketjap toe
  • Voeg na 2 minuten de sperziebonen óf champignons toe.
  • Zet 5 minuten een deksel op de pan op middelmatig vuur.
  • Serveer op het bord met gefruite uitjes en seroendeng.

 

Pssst...