Voor 4 personen
Ik ben gek op kolen. Ze zijn heerlijk om te roerbakken. Deze Javaanse roerbak van kool is heerlijk in een omelet of met rijst of als bijgerecht. De kool is knapperig en de gefruite uitjes of seroendeng als finishing touch geven het gerecht een bijzondere bite!

Plezier
- Verwarm de olie en voeg de ui en kruidenpasta toe en bak kort
- Voeg de kool of wokgroenten toe en roerbak 5 minuten
- Sluit de pan enkele minuten af totdat de groenten gaar maar nog knapperig zijn. Niet te lang want de kool moeten beetgaar zijn.
Plan
- 90 gram Javaanse Kruidenpasta
- 400 gram witte kool, spitskool óf wokgroenten
- 3 EL olijfolie
- 1/2 ui
- 1/2 El zoete ketjap, ketjap Manis
- 1/2 El zoute ketjap.ketjap Asin
- 1 EL Serroendeng (optioneel)
- 1 EL gefruite uitjes (optineel)
Prep
- Snij de ui fijn.
- Snij de kool fijn
Pssst...
- Voor meer saus voeg je 300 ml kokosmelk toe aan het einde
- Eet met rijst of bami. Maak Javaanse nasi of bami door gekookte mie of rijst te bakken met de koop en andere groenten uit koelast.
- Serveer met met omelet, pindasaus, plakjes gebakken banaan
- Rol het in een wrap of omelet en serveer met Surinaamse pindasaus