Divali 2020

Gepubliceerd op 14 november 2020 om 14:36

Divali is een dag van bezin­ning op al het goede in de schepping, gesymboliseerd door het licht. Familieleden en vrienden elkaar zoeken elkaar op en wensen elkaar dan veel geluk toe. Dit doen ze door hun handen in elkaar te vouwen en Subh Divali toe te wensen!

Vandaag,  14 november vieren alle Hindoestanen in Suriname, Nederland en Hindoes over de hele wereld Divali maar dan wel alleen in hun eigen gezin. Dit feest van de duizend lichtjes, is een van de belangrijkste Hindoefeesten uit India maar wordt ook in Afrikaanse landen zoals Zuid-Afrika, in Engeland en Nederland en zelfs in Canada, de Verenigde staten, Azië en het Caribisch gebied gevierd.

 

Elk jaar  draag ik op deze dag mijn sari. Een sari is de traditionele Indiase kleding voor de vrouw en is een eigenlijk een lange doek die om het lichaam wordt gedrapeerd. Helaas is er wegens Covid-19 dit jaar geen vegetarische maaltijd met vrienden en familie. Gelukkig is er wel met ons eigen gezin een feestelijke vegetarische maaltijd met heerlijkheden bereid met kerrie. Deze gerechten kreeg ik van mijn nicht die het aan de voordeur hing met een briefje Subh, happy Divali.


«   »