Divali 2021

Gepubliceerd op 14 november 2020 om 14:36

Divali is een dag van bezin­ning op al het goede in de schepping, gesymboliseerd door het licht. Familieleden en vrienden elkaar zoeken elkaar op en wensen elkaar dan veel geluk toe. Dit doen ze door hun handen in elkaar te vouwen en Subh Divali toe te wensen!

Mijn Divali viering

Op de foto draag ik een sari, de traditionele Indiase kleding. Het is een eigenlijk een lange doek die om het lichaam wordt gedrapeerd. Ook versier ik het huis met dia's, aardewerk schaaltjes met een theelicht. Helaas is er wegens Covid-19 dit jaar weer geen vegetarische maaltijd met vrienden en familie. Gelukkig is er wel met ons eigen gezin een feestelijke vegetarische maaltijd met heerlijkheden.

Betekenis van Divali

Vandaag,  4 november vieren alle Hindoestanen in Suriname, Nederland en Hindoes over de hele wereld Divali maar dan wel alleen in hun eigen gezin. Dit feest van de duizend lichtjes, is een van de belangrijkste Hindoefeesten uit India maar wordt ook in Afrikaanse landen zoals Zuid-Afrika, in Engeland en Nederland en zelfs in Canada, de Verenigde staten, Azië en het Caribisch gebied gevierd.

Veganistische maaltijd

Een van de beste vegetarische keuken ter wereld is volgens mij de Hindoestaanse, Indiase keuken. Vandaag maak ik Pompoen met kerrie en zelfgemaakte makkelijke en snelle roties met een zoete aardappel vulling . Het recept vind je in mijn Boek Huiskip & Ons Belang dat in December uitkomt!

Serveer hier een frisse salade bij een chutney!