Onze sociale projecten in Suriname

Gepubliceerd op 20 december 2023 om 18:29

Bij Rachel en Gulliano van het kindertehuis Open Poort' ga ik langs om groenten te brengen. Het is zo droog dat hun eigen oogst weinig oplevert.

Met de kinderen van de buren ga ik altijd een keer uit. Ook krijgen ze boeken zodat ze thuis oefenen met lezen

Natuurlijk ga ik langs bij de bibliotheek van Sitaldien.  Er is weer vooruitgang geboekt en de boeken zijn netjes gerangschikt. De kinderen uit de buurt kunnen hier boeken lenen voor hun boekenlijst.

Om haar te supporten ga ik altijd langs om zoete lekkernijen bij haar te kopen. Meestal heerlijk maar soms wat droog omdat de economische malaise in het land zorgt dat de koopkracht sterk achteruit is gegaan en ze soms met haar voorraden blijft zitten.

Op weg naar Paramaribo kom ik deze jongeman tegen uit het kindertehuis die vorig samen met mij en een meer kinderen pizza bakte. Het gaat goed, hij heeft nu een eigen bedrijf als stylist. Ik kom regelmatig kinderen uit het tehuis tegen die nu timmerman, loodgieter, elektricien of verpleegster zijn.

De hele dag bakt ze verse roties en maakt overheerlijke kerrie-gerechten. Ze ziet er altijd keurig uit en is vriendelijk en geduldig.

Eenvoudig verpakt maar als je thuis komt en geniet van deze verzie rotie en aardappel en kip in kerrie heb je een feestmaal

Deze mevrouw boven maakt in een super klein kamertje op de markt kleding. Haar man is landbouwer en ze hebben 4 kinderen.