krabben kopen & koken

Gepubliceerd op 5 februari 2024 om 17:49

Als ik naar omoe (oom) Chinees loop voor de dagelijkse boodschappen zie ik aan de overkant langs het kanaal een busje staan. Aan de voorkant hangen aan een stok levende krabben en laat ik hier nou heel erg blij van worden. Ik steek over en maak kennis met vader en zoon die in het krabseizoen hier hun vaste plek hebben.

Ik zoek vervolgens 2 bosjes krab uit en ja ook ik vind het doodeng om de scharen van de levende krabben te pakken. Terwijl ik naar de Chinees loop om kokosmelk te kopen voor de krab worden de poten geschrobd en gewassen in schoon water dat uit een grote tank komt uit het busje.

Onderstaand recept is een klassiek recept uit mijn jeugd en zelfs in Nederland ken ik families die 1 keer per jaar een krabbenfeest organiseren met grote pannen krab in kerrie op de tafel.