Onze School Projecten in Suriname

Gepubliceerd op 20 december 2023 om 18:14

Dit jaar waren we vooral ook gericht op de scholen. We stuurden van te voren dozen met schoolmateriaal waaronder schriften, pennen en kopieerpapier met de zeepost naar Suriname.

Onze hulpdienst daar neemt het in ontvangst en brengt het naar het huis van mijn moeder. Zo hebben we bij aankomst een voorraadje staan.

2 Leerlingen van de IMEAO krijgen het Sorgh & Hoop kookboek en gaan filmpjes en foto's maken over de Surinaamse keuken.

Op het schoolplein kom ik een alleenstaande moeder tegen die in het weekend in de Cocktail lounge werkt en doordeweeks les geeft op de basisschool. Een hard bestaan van 'hosselen', alle eindjes bij elkaar schrapen.

De sterke leerlingen mogen de dozen ophalen in het huis van mijn moeder.

Passers zoals deze bordpassers zijn hard nodig hoor ik bij mijn bezoek aan de lagere scholen. Omdat wij die niet meer kunnen sturen gaat een vriend in Paramaribo op zoek en koopt een paar passers.

Vorig jaar hebben we een gereviseerde laptop geschonken aan Mulo-West voor in het computerlokaal. Ik ging dit jaar langs om te kijken hoe het gaat.

Directeur van de IMEAO in Nieuw-Nickerie. We plannen dat ik Gast docent marketing ben om te praten over concept ontwikkeling met als voorbeeld de Sorgh  Hoop kooklijn.

Het hoofd van de lagere school komt zélf de boeken ophalen. Ook kreeg zij een gereviseerde laptop gedoneerd door. We krijgen een aantal donaties van Paola Bottaro van

https://www.top-employers.com/nl/

 

Natuurlijk help ik een handje mee.