Creoolse makreel

Voor 2 personen

Eet Creoolse makreel met cassave of gebakken zoete aardappel of ovenfriet. Serveer met gegrilde courgette en pittige rode ui op zuur. Vermeng als saus ketchup met Creoolse saus en peper naar smaak! Het eetfeestje kan beginnen. Serveer er eventueel een gekookt ei bij!

Plan: Ingrediënten

  • 300 gram filet van makreel (koop filet of hele makreel)
  • 90 gram Creoolse kruidenpasta van Sorgh & Hoop
  • 2 EL olijfolie
  • 1 ui of 3 El gesneden ui
  • 1 fijngesneden tomaten en 2 EL tomatenpuree
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 tl fijngesneden verse peper

Prep

  • Snij 1 ui en knoflook fijn.
  • Snij tomaat in blokjes.
  • Maak de Makreel schoon. Haal het vel eraf. Haal hierna grote stukken vis van de graat en zet het apart.

Plezier

  • Voeg de olie en  2 El Creoolse specerijenpasta toe in een koekenpan.
  • Voeg de gesneden ui en de tomaten toe. Bak 5 minuten.
  • Bak de stukken Makreel voorzichtig in de pan met de marinade.
  • Voeg eventueel meer tomatenpuree en peper naar smaak toe.

Psstt…

  • Lekker met ovenfriet óf zoete aardappel die je kookt of in schijfjes bakt in een pan of grillplaat ingesmeerd met olie.

  • Kook er eventueel een ei bij.

  • Bak er peultjes of bonen doorheen of stukjes paprika.
  • Vergeet niet extra saus te maken door ketchup en Creoolse kruidenpasta te mengen naar smaak met eventueel peper en olijfolie.

  • Maak een zoetzure, pittige salade van rode ui of wat zuurgoed.

 

Dit is ook heerlijk met cassave.