Creoolse kippen-kalkoen bouten

 4 personen

Deze bouten maak je in de oven met een tijdklok. Je hebt er geen omkijken naar en het hele huis krijgt een heerlijke warme geur. Maak een dubbele hoeveelheid en serveer het ook bij Creoolse bruine bonen.

Plan

Ik heb deze boodschappen meestal standaard in de diepvries: kippenbouten,-vleugels en kipfilet

  • 500 gram biologische of scharrel kippenbouten óf kalkoenbouten
  • 90 gram Creoolse specerijenpasta
  • 100 gram verse tomatenblokjes óf uit blik
  • 1/2 ui (ongeveer 70 gram
  • 2 EL zoete ketjap Manis  óf 2 EL honing
  • 1 EL zoute ketjap Asin óf 1 tl zout
  • 1 paprika (optioneel)

De voorbereiding doe ik in de ochtend of de avond ervoor. Makkelijk als je het overdag druk hebt.

Prep

  • Snij de tomaat  en ui in blokjes
  • Wrijf in een ovenschaal het vlees in met de Creoolse specerijenpasta.
  • Voeg de tomaat en ui toe
  • Voeg zoete en zoute ketjap óf honing en zout toe
  • Masseer het vlees goed met alle ingrediënten. (Maak kerfjes in de bouten of haal het vel eraf)
  • Sluit de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  • Gaar het gerecht op 200 graden 80 minuten en langer indien nodig!  Biologische kip en kalkoen duurt langer om te garen.

Plezier

lekker  met z’n allen genieten van de maaltijd

  • Haal de folie van de schaal
  • Grill de de bouten 5 minuten aan beide kanten
  • Maak lekkere pulled vlees door het vlees van de botten te halen, te pluizen en terug te zetten in de saus.

Pssst…

  • Het recept is voor 4 personen. Maar ben je met 2 personen, maak dan toch 500 gram en gebruik het vlees met saus in andere gerechten. Bijvoorbeeld in Overheerlijke snelle Creoolse Bruine Bonen,  bami of nasi, of Creoolse paella.
  • Wil je veel saus, voeg meer tomaten toe maar ook meer zoete en zoute ketjap of zout en honing.
  • Serveer met rijst, gebakken banaan, fijngesneden geroerbakte kousenband ,sperziebonen, witte kool  óf gemixte roerbak groenten.
  • Maak een salade van rauwe groenten  zoals paprika, gesneden komkommer, wortel. Snij mooie dunne plakken met een kaasschaaf en breng op smaak met azijn of limoensap, sesamolie, honing en een beetje zout en peper naar smaak!(Het gerecht is klaar als je het inkerft bij de bout en het vlees makkelijk los komt van de botten.

Jang Switie - Eet smakelijk!