Javaanse Saté

Gepubliceerd op 5 mei 2022 om 13:15

4 personen

Onze  nieuwe authentieke Javaanse rub met de echte Indonesische smaak is ideaal om snel en makkelijk overheerlijke authentieke saté op tafel te zetten.

Plan

  • 2 El Javaanse Satérub van Sorgh & Hoop
  • 500 gram kipfilet
  • 2 El zoete ketjap

Prep

Marineren

Hoef niet van tevoren maar indien mogelijk in  de ochtend of de avond ervoor

  • Snij de filet in stukjes of koop filet in blokjes
  • Doe de satéstokjes in het water zodat ze niet verbranden tijdens de bereiding
  • Wrijf de kipfilet in met de rub en de zoete ketjap. (Ik doe het hier in een plastic zakje zodat ik de kruiden goed kan inmasseren.)
  • Rijg de stukjes kip aan de stokje

Psstt...

Plezier

Rooster de stokjes kip op een hete grill of barbecue.

Eet de saté met pindasaus óf onze Javaanse salsa.


«