Petjil, knapperige groenten met pindasaus

Als ik Javaanse-Indonesisiche gerechten eet moet ik oppassen dat ik niet teveel eet omdat het je zooo blij maakt.  Deze Petjilsalade maak je van geblancheerde bonen, taugé en kool óf spinazie, paksoy en bloemkool. In mijn jeugd in Suriname serveerde Mae, de Javaanse tante, deze salade voor de bioscoop in haar stalletje. Een heerlijke gezonde snack!

Plan

  • 200 gram sperziebonen of kousenband
  • 200 gram spitskool of witte kool
  • 100 gram taugé
  • 100 gram bladgroente zoals spinazie óf paksoy óf 600 gram Wokgroente naar keuze
  • Seroendeng en gefruite uitjes,
  • 400 gram Pindasaus
  • 90 gram Javaanse Kruidenpasta
  • 150 gram Seroendeng
  • 100 gram gefruite uitjes
  • 1 gekookte ei per persoon

Prep

  • Kook de groenten beetgaar, nog knapperig. Begin eerst met de bonen, daarna kool in de pan en als laatste 1 minuut de taugé en eventueel de bladgroente. Spoel koud af en lat uitlekken in een vergiet!
  • Kook 4 eieren hard
  • Maak pindasaus volgens aanwijzing op het pakje en roer er de Javaanse kruidenpasta en 100 gram Seroendeng doorheen.

Plezier

Pssst...