Javaans-Thaise schotel

Gepubliceerd op 9 oktober 2019 12:15

Comfortfood wat je goed kan gebruiken op een regenachtige dag. Mijn dochter van 8 wilde graag Thais eten maar het was zo pittig dat de tranen over haar wangen rolde. Ik besloot voor haar mijn eigen 'pepervriendelijke versie' te maken. Onderstaand gerecht is dus een combinatie van de pittige Thaise kruidenpasta met de verse Javaanse kruidenpasta van Sorgh & Hoop.  De kruiden laos, sereh en gember zitten in beide kruidenpasta's, belangrijke ingrediënten voor de Aziatische keuken.

Recept voor 4 personen

Op de foto de kerrieschotel met geroerbakte sperziebonen, aubergine met eetbare bloemen en bruine basmatirijst....wat een gezond feestje!

Kousenband of  witte of spitskool roerbakken bij de Rendang.

Plan

Haal in huis:

  • 1 volle El Javaanse marinade 'Tante Julie' van Sorgh & Hoop
  • 1 volle El Thaise kerriepasta maar minder of meer naar smaak. Ik gebruik hier de rode Thaise kerriepasta
  • 300 gr filet van kip of een combinatie met garnalen en inktvis
  • 2 ons champignons
  • 3 EL olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 300 ml kokosmelk
  • vissaus of zout naar smaak
  • 50 gram verse koriander (optioneel)

Prep

  • Snij het ui fijn en de knoflook fijn.
  • Snij de kip in blokjes
  • Snij de champignons  stukjes
  • Snij de koriander fijn

 

Plezier

  • Verwarm de olie en voeg de ui, knoflook en marinades toe en bak kort
  • Voeg vlees of andere gerechten zoals tahoe, garnalen, inktvis en roerbak 3 minuten op hoog vuur tot het gaar is
  • Voeg de champignons toe en roerbak nog 3 minuten
  • Voeg de kokosmelk toe
  • Breng op smaak met vissaus of zout.
  • Strooi de koriander erover

 

Pssst...

  • Voor meer saus voeg je meer kokosmelk toe aan het einde, indien het niet sterk genoeg is voeg je wat meer marinade toe.
  • Eet met rijst, rijstmie of bami of bruine rijst of bloemkoolrijst
  • Voeg er gesneden sperziebonen aan toe samen met de champignons, sluit bij boontjes de pan even af, niet te lang want de boontjes moeten beetgaar zijn!
  • Serveer er sperziebonen of aubergine bij wat je roerbakt met knoflook, olie, zout en op het laatst roer je er wat sesamolie door.

«   »