Missie

Maximale winst voor maximale sociale impact

Sorgh & Hoop wil bijdragen aan sociale projecten in Nederland en de Caraïben. Dat willen we doen door...

Bewustwording

Creëren we door verhalen en gerechten uit Suriname en het Caribisch gebied. Delen we on-line en in ons kook-, cultuurboek Huiskip & Ons Belang. De verhalen gaan over over het leven in meerdere culturen, geschiedenis, migratie. Onze tories (verhalen) vertellen 'wie de échte Surinamer' is en waar deze vandaan komt.

Surinaams-Caribische keuken in een nieuw jasje

Ontwikkelen van de snelle, gezonde Surinaams - Caribische keuken van nu met authentieke smaken door onze kruidenpasta's en recepten. Ook door het gebruik van moderne keukentechnieken en bewust koken met lokale producten uit het seizoen. Hierbij neemt  vriendelijk zijn voor milieu, mensen en dier een centrale plaats in zoals koken met kliekjes of met (bijna) afgekeurde groenten en fruit.

Sorgh & Hoop Sociale Franchise

Hierdoor  werkgelegenheid creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Er is veel expertise op dit gebied: gedurende 10 jaar in de voormalige restaurants van Sorgh & Hoop waar werd samengewerkt met scholen, als leerbedrijf en met gemeentelijke instanties.

Opzetten van een fair trade, milieuvriendelijke chutneyfabriek in Suriname.

Verkoop onder de naam Sorgh & Hoop in Nederland. De fabriek moet self supporting zijn en de inkomsten worden geherinvesteerd in de fabriek, de leefomstandigheden van de werknemers en toeleveranciers en een kinderdagverblijf.

Meer sociale projecten

Kleding, schoeisels, boeken inzamelen en sturen naar Suriname en het Caribisch gebied.
Ondersteunen en ontwikkelen van sociale projecten voor vrouwen en kinderen in Suriname

Wat we nu al doen

Een deel van onze missie is onze ambitie. Maar we willen niet alleen dromen van een betere wereld, we willen nu ook al datgene doen wat we al kunnen. Daarom steunen wij bestaande projecten in Nieuw-Nickerie, de geboortestad van Sandra. Twee projecten die wij in het bijzonder een warm hart toedragen zijn het Olga Clark Kindertehuis (stichting Open Poort) en de bibliotheek van dhr. Sitaldien.

Mogen we je op de hoogte houden?

Een aantal keer per jaar sturen we een nieuwsbrief met recepten, tips en voortgang van onze plannen en sociale projecten. Dat willen we ook graag met jou delen. Mogen we je op de hoogte houden?