Missie

Bewustwording-Verbinding

Door onze tories , verhalen 'wie de échte Surinamer' en Surinaamse recepten toegankelijk te maken voor iedereen die weinig tijd en ervaring heeft met deze keuken. De verhalen gaan over over het leven in meerdere culturen, geschiedenis, migratie, sterke Surinaamse tantes.

Wij stimuleren  bewust koken met lokale producten uit het seizoen. Hierbij neemt  vriendelijk zijn voor milieu, mensen en dier een centrale plaats in zoals koken met kliekjes of met (bijna) afgekeurde groenten en fruit. Hiernaast vinden we het belangrijk dat je het verhaal van je Surinaamse buren, familie of vrienden kent.

Onze sociale projecten NU

We zamelen kleding, schoeisels, boeken, linnengoed en beddengoed  in en sturen het naar Suriname. W willen niet alleen dromen van een betere wereld, we willen nu ook al datgene doen wat we al kunnen. Daarom steunen wij bestaande projecten in Nieuw-Nickerie, de geboortestad van Sandra. Twee projecten die wij in het bijzonder een warm hart toedragen zijn het Olga Clark Kindertehuis (stichting Open Poort) en de bibliotheek van dhr. Sitaldien. Maar ook sturen we goederen naar families die het echt nodig hebben. Dit betekent dat wij ook per boot dozen sturen naar Apoera, West-Suriname.

Sandra van Houwelingen oprichter van Sorgh&Hoop in het Olga Clark Kindertehuis
Sandra van Houwelingen oprichter van Sorgh&Hoop in het Olga Clark Kindertehuis
Sandra van Houwelingen, oprichter Sorgh&Hoop in de bibliotheek van dhr. Sitaldien

Ik ben vaak in Suriname en bezoek dan altijd het Olga Clarck Kindertehuis en de bibliotheek van Sitaldien  in Nieuw-Nickerie .

Het is een hele onderneming om vanuit Nieuw Nickerie per boot de pakketten te brengen naar Apoera in West Suriname. Het is feest en er wordt voor de kinderen iets speciaals gekookt

Onze vrienden in Suriname weten precies waar de nood hoog is en welke families wij de spullen moeten geven.

Onze sociale projecten in de toekomst

In de toekomst willen wij met de inkomsten van de kruidenpasta's in Nieuw-Nickerie een chutneyfabriek opzetten met kinderopvang.Dat kunnen we alleen doen met meer inkomsten. Koop dus onze kruidenpasta's en sponsor onze projecten!

Mogen we je op de hoogte houden?

Een aantal keer per jaar sturen we een nieuwsbrief met recepten, tips en voortgang van onze plannen en sociale projecten. Dat willen we ook graag met jou delen. Mogen we je op de hoogte houden? Schrijf je in voor onze  Nieuwsbrief

Word je onze ambassadeur?

Vertel ons verhaal, maak deel uit van ons team. Lees hier wat dat inhoudt..

https://www.sorghenhoop.nl/over/contact