Missie

Missie

maximale winst voor maximale sociale impact.

Een deel van onze winst gaat naar onze missie. Onze dromen zetten wij om in daden.

Sandra van Houwelingen-Ramadhin

Ik ben een verbinder en smaakmaker die al sinds 1994 Surinaamse food concepten ontwikkel met een verhaal. Mijn kracht is mensen met elkaar in contact brengen middels de eigentijdse, duurzame Surinaamse keuken. Ik vertel ook graag 'tories' over sterke Surinaamse tantes, mijn liefde voor een goede maaltijd en hoe je deze smaken van daar met groenten van hier zélf kan maken...ook al heb je een overvolle agenda en ben je geen keukenprins óf prinses...


Verbinding door verhalen van daar en de impact op de maatschappij hier

Onze 'tories', verhalen  in ons cultureel kookboek, op de kooklijn, op onze website en social media gaan over de Surinaamse keuken en cultuur. Maar ook over leven in meerdere culturen, geschiedenis, migratie, en overleven van sterke Surinaamse 'tantes' zodat je het verhaal van je Surinaamse buren, familie of vrienden kent...

Bewustwording door smaken van daar met producten van hier

Wij vinden circulair koken belangrijk zoals  bewust koken met lokale producten uit het seizoen met kliekjes of met (bijna) afgekeurde groenten en fruit. Ook maken wij graag keuzes  die  vriendelijk zijn voor milieu, mens en die.  Hierdoor verminder je verspilling en heb je authentieke smaken met lokale  producten van het seizoen.

Iedereen kan nu Surinaams koken

Wij maken Surinaams koken toegankelijk. Met ons Cultureel kookboek, recepten en natuurlijke Kooklijn stellen wij ook jou in staat makkelijk, snel en overheerlijk Surinaams te koken.

Onze sociale projecten NU

 Wij ondersteunen al meer dan 20 jaar projecten in Suriname, sturen regelmatig hulppakketten en hebben mooie plannen voor meer impact in de toekomst. Dit doen we samen met onze sociale ambassadeurs in Nederland en Suriname.

We zamelen boeken, schoolmateriaal, oude laptops, kleding, schoeisels, boeken, linnengoed en beddengoed  in en sturen het al 20 jaar naar Suriname. We willen niet alleen dromen van een betere wereld maar ook iets doen. Daarom steunen wij bestaande projecten in Nieuw-Nickerie zoals het Olga Clark Kindertehuis (stichting Open Poort) en de bibliotheek van dhr. Sitaldien. Maar ook sturen we goederen naar de allerarmsten zelfs als het op de boot moet naar de jungle in  Apoera, West-Suriname.

Sandra van Houwelingen oprichter van Sorgh&Hoop in het Olga Clark Kindertehuis
Sandra van Houwelingen oprichter van Sorgh&Hoop in het Olga Clark Kindertehuis
Sandra van Houwelingen, oprichter Sorgh&Hoop in de bibliotheek van dhr. Sitaldien

Sandra is regelmatig in Suriname en bezoekt dan het Kindertehuis Ópen Poort'

en de bibliotheek van Sitaldien  in Nieuw-Nickerie .

Het is een hele onderneming om vanuit Nieuw Nickerie per boot de pakketten te brengen naar Apoera in West Suriname. Het is op deze dagen dan ook feest en vrijwilligers koken een feestmaal delen de maaltijd en de goederen uit.

Onze sociale projecten in de toekomst

In de toekomst willen wij met de inkomsten van de kruidenpasta's in Nieuw-Nickerie een chutneyfabriek opzetten met kinderopvang en een moestuin. Dat kunnen we alleen doen met meer inkomsten. Koop dus onze kruidenpasta's en boek en sponsor onze projecten!

Een aantal keer per jaar sturen we een nieuwsbrief met recepten, tips en voortgang van onze plannen en sociale projecten. Dat willen we ook graag met jou delen.

De 2 sociale ondernemers waar we mee samenwerken  in Suriname weten precies waar de nood hoog is en welke families wij de spullen moeten geven.