Door onze verhalen over de Surinaamse cultuur, onze Surinaamse kooklijn met authentieke smaken van daar bereid met producten van hier, verbinden wij en maken we de Surinaamse keuken en cultuur toegankelijk. Een deel van onze winst gaat naar sociale projecten in Nederland en in Suriname voor onderwijs, hulpgoederen en advisering over ondernemerschap.
Wij willen ook graag dat iedereen aan het einde van de dag snel en makkelijk een gezonde en overheerlijke Surinaamse maaltijd op tafel zet met authentieke smaken van daar en producten van hier.
Sandra van Houwelingen-Ramadhin: Founder & owner Sorgh & Hoop Kooklijn B.V.
Ik ben een verbinder en smaakmaker die al sinds 1994 Surinaamse food concepten ontwikkel met een verhaal. Mijn kracht is mensen met elkaar in contact brengen middels de eigentijdse, duurzame Surinaamse keuken. Ik vertel ook graag 'tories' over sterke Surinaamse tantes, mijn liefde voor een goede maaltijd en hoe je deze smaken van daar met groenten van hier zélf kan maken...ook al heb je een overvolle agenda en ben je geen keukenprins óf prinses...
Onze 'tories', verhalen in ons cultureel kookboek, op de kooklijn, op onze website en social media gaan over de Surinaamse keuken en cultuur. Maar ook over leven in meerdere culturen, geschiedenis, migratie, en overleven van sterke Surinaamse 'tantes' . Hierdoor ken je het verhaal van je Surinaamse buren, familie of vrienden beter en begrijp je waarom de Surinaamse en Nederlandse cultuur voor altijd verbonden zijn.
Circulair koken zoals bewust koken met lokale producten uit het seizoen met kliekjes of met (bijna) afgekeurde groenten en fruit krijgt steeds aandacht. Ook wij maken keuzes die vriendelijk zijn voor milieu, mens en die. Hierdoor verminder je verspilling, kook je budgetvriendelijk en duurzaam en heb je authentieke smaken met lokale producten van het seizoen.
Wij maken Surinaams koken toegankelijk. Met ons Cultureel kookboek, Recepten en natuurlijke Kooklijn stellen wij ook jou in staat makkelijk, snel en overheerlijk Surinaams te koken.
Wij ondersteunen al meer dan 20 jaar projecten in Suriname, sturen regelmatig hulppakketten en hebben mooie plannen voor meer impact in de toekomst. Dit doen we samen met onze sociale ambassadeurs in Nederland en Suriname.
We zamelen boeken, schoolmateriaal, oude laptops, kleding, schoeisels, boeken, linnengoed en beddengoed in en sturen het al 20 jaar naar Suriname. We willen niet alleen dromen van een betere wereld maar ook iets doen. Daarom steunen wij bestaande projecten in Nieuw-Nickerie zoals het Olga Clark Kindertehuis (stichting Open Poort) en de bibliotheek van dhr. Sitaldien. Maar ook sturen we goederen naar de allerarmsten zelfs als het op de boot moet naar de jungle in Apoera, West-Suriname.
Sandra is regelmatig in Suriname en bezoekt dan het Kindertehuis Ópen Poort' en de bibliotheek van Sitaldien in Nieuw-Nickerie .
Het is een hele onderneming om vanuit Nieuw Nickerie per boot de pakketten te brengen naar Apoera, dorp van de inheemse bewonders in West Suriname. Het is op deze dagen dan ook feest en vrijwilligers koken een feestmaal en delen de maaltijd en de goederen uit.
In de toekomst willen wij meer gaan samenwerken met producenten in Suriname om mooie producten te exporteren naar Nederland. Ook willen wij met een deel van de inkomsten van de kruidenpasta's in Nieuw-Nickerie een chutney-kruiden fabriek opzetten met kinderopvang en een moestuin. Dat kunnen we alleen doen met meer inkomsten. Koop dus onze kruidenpasta's en boek en sponsor onze projecten!
Een aantal keer per jaar sturen we een nieuwsbrief met recepten, tips en voortgang van onze plannen en sociale projecten. Dat willen we ook graag met jou delen.
De 2 sociale ondernemers waar we mee samenwerken in Suriname weten precies waar de nood hoog is en welke families wij de spullen moeten geven.