Doks-eend in masala is het ultieme feestgerecht bij veel Hindoestanen.
De eend wordt in kleine stukjes gehakt door de poelier en vervolgens laat je het stoven in je geheime masala. Hier wordt een aantal uren voor uitgetrokken. Ik maak dit gerecht in de oven,...Dit zal niet iedereen op prijs stellen maar ik vind de oven er uitermate geschikt voor. Dus lieve mensen met Surinaams bloed, neem het me niet kwalijk, proef het eerst en wordt dan pas boos....natuurlijk kan je ook stukjes kip of kippenbouten gebruiken

Plan
- 90 gram Hindoestaanse Kerriepasta
- 1 TL Komijn
- 1 El masala, kerriepoeder
- 600 gram eend of kip in stukjes gehakt
- 2 aardappels of zoete aardappels
- 1 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
- 1 middelgroot ui (ongeveer 100 gram)
- 2 tomaten
- 2 grote tenen knoflook
- 1/2 TL zout
- Optioneel: madame Jeanet peper fijngestampt
- 4 rotieplaten óf nan, rijst


Prep
- Was de stukjes eend of kip goed
- Snij de aardappel in grote blokjes
- Snij ui, knoflook en tomaat middelfijn
- Doe de stukjes eend in een ovenschaal en gril de eend 2 keer 10 minuten aan weerszijden
- Voeg alle ingrediënten toe en meng door het vlees.
- Sluit de ovenschaal af met aluminiumfolie en gaar het gerecht op 200 graden 145 minuten!
- Draai de eend om op de helft van de tijd!

Plezier
- Maak extra saus door meer tomaat toe te voegen en een beetje water
- Voeg zout en peper naar smaak toe!
- Zorg de aardappelsstukjes heel blijven.
- Warm de rotie of nan en groenten.




Jang Switie
Psstt...
- Serveer het gerecht met Snelle Kerrie van Linzen en Spinazie met fijngesneden boontjes of Kerrie Kool
- Lekker hierbij is een appel aubergine Chutney
- Maak eventueel je eigen Rotieplaten gevuld met gele spliterwten óf koop roti of naan of eet met rijst