Pompoen-Pastinaak kerrieschotel

Gepubliceerd op 6 oktober 2020 om 21:36

Deze herfstschotel brengt je met seizoengroenten pompoen en pastinaak in een tropisch sfeertje en verwarmt je. Je kan het vegetarisch maken of zoals op de foto met kipfilet. Werk je thuis dan doe je tussen de middag de voorbereiding zoals snijden en garen in de oven. De bereiding in is makkelijk en snel maar zorg dat je op een rustig moment zoals de avond van tevoren de pompoen schilt of koop het gesneden

Plan

  • 90 gram Hindoestaanse kerriepasta van Sorgh & Hoop
  • 2 TL Komijn
  • 1/2 TL zout
  • 200 gram vleesvervangers zoals tahoe óf kipfilet
  • 2 El olijfolie
  • 1 middelgroot ui (ongeveer 100 gram)
  • 150 gram pompoen
  • 150 gram zoete aardappel en pastinaak
  • Optioneel: madame Jeanet peper fijngestampt
  • 4 rotieplaten óf nan, rijst 

 


Prep

  • Was en schil de pompoen, pastinaak en zoete aardappel
  • Snij de groenten in blokjes
  • Snij de vleesvervanger of kipfilet in blokjes
  • Snij de ui in stukjes, middelfijn
  • Doe alle ingrediënten in de ovenschaal
  • Voeg de olijfolie, ui,  zout, Hindoestaanse kerriepasta, komijn en toe
  • Meng de ingrediënten goed door elkaar
  • Sluit de ovenschaal af met aluminiumfolie en gaar het gerecht op 200 graden 145 minuten
  • Vergeet niet om op de helft van de tijd de ingrediënten door te roeren.

Plezier

  • Haal de folie van de schaal en warm het gerecht 10 minuten op 200 graden op!
  • Warm de rotie  of nan !
  • Meng wat stukjes komkommer met chutney en serveer erbij!

Psstt....

  • Maak extra saus door tomaat toe te voegen.
  • Minder vlees? Vervang een deel door plakjes champignons, blokjes aubergine
  • Eet de kerrie met rotie of naan.
  • Serveer hierbij  Snelle Kerrie Kool

 


«