tante Sita's Auberginekerrie Vega

Gepubliceerd op 5 september 2019 17:38

Het leven is zo heerlijk als je binnen 10 minuten kan genieten van smakelijke comfort food. Aubergine is een dankbare groente die heerlijk de kruiden opneemt...natuurlijk heb je altijd roties of wraps in huis en een beetje huisgemaakte chutney. Zelfs mijn man hoeft er geen vlees bij...

Plan

Haal in huis:

  • 2 aubergines
  • 2 EL Hindoestaanse marinade van 'Tante Sita' van Sorgh & Hoop
  • 1 ui
  • 4 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
  • 4 rotieplaten, nan of wrap of kook rijst
  • 1 Tl zout of meer of minder naar smaak óf vegetarische bouillonpoederOptioneel
  • madame Jeanet peper fijngestampt of zwarte peper naar smaak
  • 2 fijngesneden tomaten

 

Prep

  • Snij de aubergine in blokjes van 1cm x 1 cm
  • Snij de ui in stukjes, middelfijn
  • Snij de tomaten in stukjes
  • stamp of snij je peper of welke peper dan ook

 

Plezier

  • Doe de olie in de pan
  • Roerbak de aubergine op hoog vuur
  • Voeg de ui en de 2 EL Hindoestaanse marinade toe.
  • Roerbak 3 minuten op middelhoog vuur
  • Voeg peper en zout
  • Sluit de pan 2 minuten totdat alles gaar is.
  • Warm de rotie of wrap of nan op.

Psstt....

  • Voeg tegelijk met de aubergine fijngesneden paddestoelen toe in de pan voor het roerbakken
  • Garnalen samen met de aubergine bakken is ook heerlijk!
  • diepvries doperwten kan je ook toevoegen als aubergine gerecht klaar is. Voeg eventueel 1/2 EL mariande toe.
  • Lekker hierbij is een frisse chutney en stukjes komkommer!

 


«   »