Creoolse zoete aardappel dipsaus

Gepubliceerd op 1 september 2019 om 23:13

Heerlijk voor een feestje om te combineren met stukjes komkommer, bleekselderij en radijs. Een klassieker die ik zelf altijd maak als we ergens een proeverij doen. Het is zo gemaakt... en nog sneller op!

Plan

  • 100 ml tomatenpuree
  • 2 El Creoolse marinade 'Tante Joosje' van Sorgh & Hoop
  • 1 EL fijngehakte peper of zwarte peper naar smaak
  • 2 gekookte zoete aardappelen
  • 1 grote teen knoflook grof gesneden
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl honing

optioneel een handje verse kruiden zoals peterselie of selderie

Prep

  • Doe alle ingrediënten in een schaal.
  • Pureer het fijn met een staafmixer.
  • Breng het op smaak met peper of zout.

Plezier

Giet er nog wat extra verdien olijfolie. Eet als dipsaus of bij barbecue of ovengerecht.

Psstt

Vul er champignons en paprika mee en zet in de oven in een schaal met een beetje water!


«   »