Broodje Kousenband met garnalen

Gepubliceerd op 1 november 2019 17:43

Voor 4 personen

Wat een feest een broodje kousenband met garnalen. In Suriname eten we kousenband en een wit Surinaams puntje. In Nederland een bruin pistoletje en fijngesneden sperziebonen of snijbonen en Hollandse garnalen maar Noorse mogen ook! De gele paprika is fijngesneden Madame Jeanet, alleen voor liefhebbers

Plan

Haal deze boodschappen in huis:

  • 45 gram Creoolse marinade-kruidenpasta van Sorgh & Hoop
  • 300 gram sperziebonen, snijbonen of kousenband
  • 150 gram garnalen
  • 2 EL olijfolie
  • 1 El tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook óf 1 tl knoflookpoeder
  • zout en zwart peper naar smaak
  • optioneel: 1/2 TL chilipoeder of fijngesneden chilipeper of madame jeanet
  • Broodjes of rijst

 

 

Prep

  • Was de sperzie-, snijbonen of kousenband.
  • Spoel en pel de garnalen indien nog in schil.
  • Snij de bonen fijn.
  • Snij het 1 ui fijn en de knoflook fijn.
  • Snij de peper fijn.

 

Plezier

  • Roerbak olijfolie, ui, knoflook, tomatenpuree en kruidenpasta.
  • Voeg de garnalen toe en roerbak nog 2 minuten.
  • Voeg de fijngesneden bonen toe en roerbak 3 minuten.
  • Sluit de pan enkele minuten af met deksel totdat de bonen gaar maar nog knapperig zijn.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.

De markt in Nieuw-Nickerie voor de dagelijke verse groenten, fruit, vis, taarten, pindasaus en veel meer lekkers

Psst...

  • Serveer op een broodje met wat plakjes komkommer.
  • Serveer als avondeten met rijst en gebakken banaan en Creoolse tahoe óf vlees en bonen.
  • Maak van alles een dubbele hoeveelheid zodat je er 2 dagen van kan eten.
  • Maak een Creoolse Paella door rijst mee te bakken en diepvries doperwten.
  • Maak hetzelfde gerecht met de Hindoestaanse of Javaanse kruidenpasta

Op de markt in Suriname koop mijn kousenband en nog veel meer lekkers.


«   »