Antilliaanse Funchi - puree van maismeel

Gepubliceerd op 23 juli 2019 15:10

Ingrediënten 4 personen

Prep

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook met de boter en zout (naar smaak).

Voeg al roerend beetje bij beetje het maismeel toe.

Zorg dat het mengsel aan de kook blijft.

Kook de funchi al roerend in ca. 10 minuten tot een helel dikke brei.

Goed blijven roeren!

 

Plezier

Schep de funchi op een natgemaakt diep bord en leg er een natgemaakt plat bord op.

Keer ze samen en verwijder het diepe bord.

Laat de funchi iets afkoelen (en opstijven) en snijd hem dan in punten.

óf

Bewaar de funchi door het op een hoopje te scheppen  en het stevig  in te pakken in aluminiumfolie. Maak er een rol van en snij hierna mooie plakken.

 

Psst…

Lekker bij allerlei soorten stoofpotten, vis en vleesgerechten.

Funchi wordt gefrituurd in de vorm van frietjes.!

 

Funchi is een heerlijk bijgerecht van mais en lijkt op het Italiaanse polenta. Een Antilliaanse maaltijd is niet compleet zonder funchi, gebakken banaan en pika, een pittige chutney van uien. Eet het bij je Creoolse gerechten van vis, vlees of groenten.

Plan: Ingrediënten

1 eetlepel boter
8 dl water
zout
200 gram geel maismeel

 

Kijk naar de instructies van Vany

https://youtu.be/5zJe0iGEtW4

 


«   »