Creoolse leversambal van Tante Joosje

Gepubliceerd op 19 februari 2019 16:07

Leversambal voor 4 Personen

Deze leversambal is heerlijk bij nasi, bami of Creoolse kip. De pit en de combinatie van levertjes, kipfilet, hartjes maakt het bijzonder...wie durft? Mijn bakra, witte man, vindt het heerlijk.

Plan

Haal deze boodschappen in huis:

  • 2 El Creoolse marinade 'Tante Joosje' van Sorgh & Hoop
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 TL zwarte peper
  • 250 gram kipfilet
  • 250 gram blokjes geschilde aardappel
  • optioneel 500 gram kippenlevertjes, -hartjes
  • 2 El zoete ketjap, ketkap Manis
  • 2 El zoute ketjap, ketjap Asin
  • 4 EL olijfolie
  • optioneel:  fijngesneden peper b.v. Madame Jeanet

Prep

  • Schil de aardappel en snij het in blokjes
  • Snij de kipfilet in stukjes
  • Snij de kippenhartjes in ringetjes
  • Bak de kippenlevers in een koekenpan met 2 El olijfolie totdat ze bruin en gaar zijn
  • Snij ze daarna in blokjes
  • Snij het ui fijn
  • Snij 1 peper fijn
 

Plezier

  • Voeg 2 EL olijfolie, de gesneden ui en 3 El Creoolse marinade toe in een koekenpan.
  • Bak hierin de kipfilet- en aardappelblokjes
  • Indien deze bijna gaar zijn eventueel kippenhartjes toevoegen
  • Als laatste de levertjes toevoegen en voorzichtig omscheppen
  • Voeg hieraan 2 El zoute en zoete ketjap toe maar meer of minder naar smaak!
  • Voeg hierna de zwarte peper toe en eventueel de Madame Jeanet peper

Psst...

  • Serveer met rijst en gebakken banaan en Creools vlees en bonen.
  • Ook heerlijk bij bami, nasi of op een broodje
  • Lekker met gebakken oker,kousenband of sperziebonen.
  • Weinig koolhydraten eten, maak wat roerbakgroenten, maak een omelet en vul het met de groenten.

«   »