Creoolse roerbakgroenten

Gepubliceerd op 17 februari 2019 om 22:35

In het onderstaande recept gebruik ik een Mexicaanse groentemix, maar je kan elke mix gebruiken die je lekker vindt. Of maak je eigen groentemix van paprika, stukjes sperziebonen, diepvries doperwten, eventueel champignons, courgette en kidneybonen.

Plan

Haal deze boodschappen in huis:

  • 2 El Creoolse marinade 'Tante Joosje' van Sorgh & Hoop
  • 500 gram groentemix
  • 1 El zoete ketjap, ketjap Manis
  • 1 El zoute ketjap, ketjap Asin
  • 2 EL olijfolie
  • optioneel: 1/2 TL chilipoeder of fijngesneden chilipeper of madame jeanet

 

Prep

  • Snij de groenten fijn.
  • Indien diepvriesgroenten spoel het af met warm water in een vergiet.1 ui fijn
 

Plezier

  • Doe 2 EL olijfolie en 2 El Creoolse marinade in een koekenpan.
  • Indien een kant & klare groeten mix roerbak je dit in de marinade totdat alle groenten gaar maar nog knapperig zijn.
  • Voeg 1 El zoute en zoete ketjap toe maar meer of minder naar smaak!
  • Indien je met een eigen groentecombinatie werkt bak je eerst de groenten die meer baktijd nodig hebben zoals sperziebonen. Hierna bijvoorbeeld de paprika, champignons en de doperwten.
  • Doe er eventueel de chilipeper bij naar smaak.

Psst...

  • Serveer met rijst en gebakken banaan en Creoolse tahoe óf vlees en bonen.
  • Maak van alles een dubbele hoeveelheid zodat je er 2 dagen van kan eten.
  • Maak een Creoolse Paella door de rijst mee te bakken met de groentemix.

«   »