Creoolse zoete aardappel dipsaus

Gepubliceerd op 1 september 2019 23:13

Heerlijk voor een feestje om te combineren met stukjes komkommer, bleekselderij en radijs.

Plan

100 ml tomatenpuree

2 El Creoolse marinade 'Tante Joosje' van Sorgh & Hoop

1 EL fijngehakte peper of zwarte peper naar smaak

2 gekookte zoete aardappelen

1 grote teen knoflook grof gesneden

1 el extra vergine olijfolie

1/2 tl zout

1 tl honing

optioneel een hand verse kruiden zoals peterselie of selderie

 

Prep

Doe alle ingrediënten in een schaal.

Pureer het fijn met een staafmixer.

Breng het op smaak met peper of zout.

 

Plezier

Giet er nog wat extra vergine olijfolie. Eet als dipsaus of bij barbecue of ovengerecht.

 

Psstt

Vul er champignons en paprika mee en zet in de oven in een schaal met een beetje water!


«   »