Sorgh & Hoop en  Kerrie & Koriander hebben al 15 jaar lang een honderdtal structurele werkelozen en jongeren intern opgeleid en een kans gegeven zich te ontplooien. Dit resulteerde vaak in een arbeidscontract volgens Horeca CAO.

Het mooiste geschenk is dat ik nog steeds velen tegenkom die werkzaam zijn in mooie horecaformules...zelfs op Curaçao en Suriname.

Ook nu streven wij ernaar om op kort termijn mensen weer aan de slag te helpen, of te helpen overleven als zelfstandige...wij werken daarom ook graag samen met bestaande projecten zoals  Talentfabriek 010 en Natuurtalent in Rotterdam. 

Op langer termijn willen wij graag een Sociaal Franchiseplan initiëren. Wij willen het Sorgh & Hoop concept omzetten in franchise. De bedoeling is om aspirant-ondernemers via een franchisesysteem met extra begeleiding op weg te helpen. Uiteindelijk kan men ook als zelfstandig filiaal verder.

Wij willen graag wat doen voor de 'Oude van Dagen' in Suriname en voor vrouwen van de 'Blijf van mijn lijf' huizen. Gedacht wordt aan een voedselbank, kookatelier waarbij vrouwen voor kwetsbare groepen zoals ouderen en kinderen zorgen. Ook zijn we ons aan het oriënteren op een HIV opvangtehuis in Paramaribo.

Op langer termijn onderzoeken wij de mogelijkheid van een 'fair trade' chutneyfabriek in Suriname gerund door vrouwen als kleine zelfstandigen.

 

20 Jaar lang zijn we betrokken bij dit tehuis. We hebben een aantal jaren een melkproject gefinancierd. Ook hebben we met inzamelingen en eigen middelen kleding, linnengoed en schoolmateriaal gekocht voor de kinderen van het tehuis en kinderen van de basisschool en middelbare school in Nickerie. Ook hebben wij gestimuleerd dat restproducten van de dagelijkse markt hier terecht kwamen...dit met hulp van lokalen. Er wordt niet meer gekookt op het schoolplein met hout, ze hebben nu een eigen keuken, steeds meer hulp..het gaat goed

Sorgh & Hoop kiest bewust voor producten die goed zijn voor mens en dier. Wij kiezen daarom graag voor biologisch of Fair Trade. Onze 'huiskip' is scharrel kip uit Frankrijk die speciaal voor ons wordt ingekocht.

Wij maken geen gebruik van smaakversterkers zoals  ve-tsin, ajinomoto. E-nummers vermijden wij het liefst.

Wij proberen ook zoveel mogelijk in te spelen op de seizoenen en gebruiken Nederlandse groenten voor Surinaamse gerechten.

Onze manier om de wereld mooier maken is het scheiden van afval. Ook gebruiken wij bij voorkeur duurzame schoonmaakmiddelen. Bij catering en feesten gebruiken we bamboeservies en bananenbladeren.

Verder reduceren wij het gebruik van papier door zoveel mogelijk te communiceren via social media en mail.

Wij denken dat minder vlees eten, duurzaam en biologisch ook zorgen voor ontlasting van het milieu en veel smakelijker is.