Tante Sita Hindoestaanse Basismarinade

Deze marinade van kerrie, komijn en verse knoflook wordt gebruikt voor kerriegerechten zoals kipkerrie, vegetarische kerriegerechten met rotie of rijst. Ook voor soepen zoals linzensoep,  pompoensoep, pastinaak-zoete aardappelsoep. Voor diverse chutneys met groenten en fruit van het seizoen, zoals aubergine-appel chutney óf pruimen -pompoen chutney.

Voor recepten zie de site. Onderstaande afbeelding is een proefflesje

 

Hindoestaanse marinade hierboven is een proeffles, de nieuwe potjes worden nu ontwikkelt en komen binnenkort op de site.

Ingrediënten o.a.

Groenten (tomaat, ui, knoflook), specerijen (komijn, mosterdzaad, fenegriek, kentjoer, kurkuma, nigellazaad,
karwijzaad, peper, piment), water, zonnebloemolie, zout, gemodificeerd maiszetmeel, limoenconcentraat,
conserveermiddelen: kaliumsorbaat en natriumbenzoaat.

Voedingswaarde per 100 gram

g 1,60 Zout
g 1,62 Zout (als Na x 2,5)
g 3,34 Eiwit (Totaal)
g 3,52 Vezels
g 3,95 Koolhydraten (Suikers (totaal))
g 11,24 Koolhydraten (Totaal)
g 4,32 Vet (Meervoudig onverzadigd)
g 2,20 Vet (Enkelvoudig onverzadigd)
g 1,01 Vet (Verzadigd)
g 8,01 Vet (Totaal)
kcal 137,60 Energie (kcal)
kJ 573,02 Energie (kJ)