Javaanse Saté

Gepubliceerd op 5 mei 2022 om 13:15

4 personen

Onze  nieuwe authentieke Javaanse rub met de echte Indonesische smaak is ideaal om snel en makkelijk overheerlijke authentieke saté of groenten of vis  op tafel te zetten. Pindasaus is bijna niet nodig! Je kant er ook mee roerbakken voor een overheerlijke nasi of bami. Ideaal voor drukke momenten of op vakantie!

Plan

2 El Javaanse Satérub

500 gram (vega)kipdijfilet

2 El zoete ketjap

optioneel:

1 EL zoute ketjap

Prep

Indien mogelijk van te voren marineren

Snij de filet in stukjes of koop filet in blokjes

Doe de satéstokjes in het water zodat ze niet verbranden tijdens de bereiding

Wrijf de (vega)kipfilet in met de rub en de zoete en zoute ketjap. (Ik doe het hier in een plastic zakje om de kruiden goed in te  masseren.

Rijg aan stokje of zet in zijn geheel op grill

Psstt...

Plezier

Rooster de stokjes kip op een hete grill of barbecue.

Eet de saté met pindasaus óf onze Javaanse salsa.